Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Bude mi 50 a nikdy jsem neměla tolik nabídek k sexu

Foto: Profimedia

Gita si kolem padesátky nemůže na nedostatek zájmu stěžovat. Jak je to možné? (Ilustrační foto)Foto: Profimedia

Reklama

Věk čtenářky Gity se blíží padesátce. Ale že by měla nouzi o nabídky sexuálních partnerů? To ne! Naopak je na tom lépe než kdy dříve, spíš před nápadníky utíká. Čím to je? Takhle to vidí chlap!

Článek

Možná přemýšlíte, jak to bude s vaším sexuálním životem na prahu padesátky. Přejde vás chuť? Přestane vás milování bavit? Muži nebudou mít zájem? Čtenářka Gita právě zažívá úplný opak: partneři jí jen nadbíhají, dokonce je musí odhánět. Čím si to vysvětlit? Svůj příběh poslala na jaktovidichlap@prozeny.cz. A Josef Hausmann jí odpovídá!

Čtenářka Gita: „Jsem spokojená, již 18 let rozvedená žena na prahu padesátky. Stále někde čtu, jak je pro ženy mého věku těžké najít partnera. Nechápu, nikdy jsem neměla tolik nabídek, jako nyní, když už mi na udržení trvalého vztahu nezáleží, sex mi stačí 1x měsíčně a doma jsem spokojena sama. Stále ráda flirtuji, muže mám ráda, ale jen sem tam a na chvilku.

Byly doby, kdy jsem po trvalém vztahu toužila, až bych brečela, ale nabídky dostávám až nyní, musím vypínat telefony, zatemňovat okna, vymlouvat se na nemoci, abych měla pokoj. Došlo to tak daleko, že jsem neodbytnému nápadníkovi sdělila, že chci finanční podporu, abych se ho zbavila, ale on souhlasil. Jak si to vysvětlujete, pane Hausmanne?“

Vážená paní Gito, kdykoli někdo o sobě zdůrazní, že je spokojený (jako vy hned v první větě), zbystřím, kde zas co nehraje. Na konci mé odpovědi se to dozvíte.

Především (záměrně) čtete stesky, „jak je pro ženy mého věku těžké najít partnera“ špatně a v této pokroucené formě nám to zde podsouváte. Ženy „vašeho věku“ si totiž stýskají na to, že se kolem nich točí jen samí ometáci, kteří by jen sex, ale nic nastálo. Ony by ale rády stálého partnera. Zdůrazňuji slovo „stálý“, protože na tomto slovu stojí veškeré konflikty ženských a mužských sexuálních strategií. Vám tihle jednorázoví ometáci ke štěstí stačí, a ještě se tím chlubíte!

Nabídky na nezávazný sex ze všech stran prší i ostatním padesátnicím. Není žádné umění sehnat si chlapa na jednorázový sex. Ani za peníze ne. Mužská poptávka po nezávazných sexuálních avantýrách stonásobně převažuje ženskou nabídku a je naprosto přirozené (a tržní), že muži za nezávazný sex platí. Vykupují se tím ze vztahu, kterým by jinak museli platit za sex se stabilní partnerkou.

Horentní cena v tisících Kč za hodinu, na kterou se tržně vyšplhala ochota mužů vykoupit se ze vztahu, dokumentuje, jak strašně protivné jsou mužům ty ženské tyjátry o oddanosti, věrnosti a zavázanosti. Muži si totiž (podvědomě) uvědomují, se zde hraje o jejich duši… Jestli se tedy o vás ví (nebo to svým chováním naznačujete), že „dáváte“ bez toho, abyste bažila po duši muže, nedivím se, že se musíte před muži skrývat a na noc zatahovat rolety.

Celé tyhle tanečky okolo zavázanosti muže (až za hrob) mají pro ženu smysl ve fázi, kdy chce založit rodinu. Logicky zkoumá (nebo měla by zkoumat), zda ten vyhlédnutý frajír ji má rád jen pro povyražení, nebo jestli je ochoten i do budoucna, řečeno odborně, nasměrovat tok svých zdrojů a své starostlivosti jejím směrem a k jejich potenciálním dětem. Pokud se ovšem takto (přebíravě) žena chová i ve věku, kde už rodina nehrozí, logiku to nemá.

Zasloužíte si pochvalu, že jste rozumem překonala prošlý genetický diktát, velící ženě oddávat se jen stabilním partnerům a každého předem prověřovat z hlediska stability a oddanosti. Kdykoli ovšem člověk nejedná v souladu s přírodou (a tedy geny), nebývá šťasten, i kdyby nakrásně mělo takové jednání logiku.

Pokud si od těch hodně dotěrných mužů něco řeknete, nijak se nestyďte. V tomhle případě na tom není nic špatného – když už ti nezdvořáci nepřinesou dárek sami od sebe. Kde si myslí, že žijí? V komunismu, kde si každý může zadarmo dopřát všeho, čeho se mu žádá?

Škoda, že váš svobodomyslný přístup k životu (čti: k sexu) není ve „vašich letech“ běžným standardem. Logické by to bylo. A jak by bylo na světě krásně! Pro postarší prasáky mého věku jsou (neztloustlé) ženy vašeho ročníku luxusním zbožím. Ale platit za ně vztahem… (škoda, že nevidíte, jak jsem se okamžitě osypal).

Jak už jsem vysvětlil, žen jako vy není mnoho, protože tento způsob tzv. nezávislého života ženám obecně nepřináší štěstí. Takhle (blbě) to na tomto světě bohužel chodí. Proto mi ta vaše věta o tom, jak jste šťastná, přišla od začátku podezřelá.

Reklama

Související témata:

Načítám