Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Je pro muže důležitější jídlo, nebo sex?

Foto: Thinkstock

O jídlo jde mužům až v druhé řadě, tvrdí s naprostou jistotou Josef HausmannFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je lepší mít doma kuchařku, nebo postelovou dračici? O co mužům jde v životě více? Kdy jsou spokojenější? Ptá se čtenářka Kristýna. A jako vždy odpovídá Josef Hausmann!

Článek

Je čtvrtek, a to znamená jediné: Josef Hausmann vybral z e-mailu jaktovidichlap@prozeny.cz další dotaz od čtenářky. Co je pro muže důležitější: sexy žena v prádle, anebo plný žaludek? Co od partnerky vlastně čeká? Takhle to vidí chlap!

Čtenářka Kristýna (37 let): „Byla jsem vychována v duchu hesla ,láska prochází žaludkem'. Zjistila jsem během života, že realita je trochu jiná. Dobré jídlo muže sice potěší, ale mnohem větší nadšení má, když se obléknu do pěkného erotického prádla. Můžete mi prosím říci, jak to tedy v dnešní době muži vnímají? Nám ženám by to totiž ušetřilo mnoho času stráveného přípravou jídla, když by stačilo nakoupit pár erotických hadříků a bylo by několikaleté manželství stále vášnivé jak na začátku.“

Vážená Kristýno, ženy obecně přisuzují svým zásluhám, jako „uvařím mu, uklidím mu, vyperu mu“ přehnanou důležitost, a pak se diví, že se nedostavuje patřičná odezva. Již jsem zde jednou rozebral, že místo „mu“ by mělo v předchozí větě stát „si“ - dělají to pro sebe, chlapům je to ukradené.

To ženám vadí, když není uklizeno, uvařeno a vypráno (zaplať pán Bůh). Přehnané zdůrazňování zásluh o domácnost vyvěrá z faktu, že si ženy nechtějí připustit, že jejich hlavní užitnost pro chlapa spočívá v jejich těle, potažmo pak v sexu. Vámi uvedený příklad nás v tom utvrzuje. Chlap ví, kde se má najíst – v hospodě s kamarády, dají mu tam na výběr z jídelního lístku, k tomu pivo, vše bez držkování a výčitek, jak je dnes všechno drahé, co to dá za práci. Tisíce o samotě a v poklidu žijících mužů jsou toho dokladem.

Navíc se chlap nají, kdy zrovna má chuť a čas na jídlo, nikoli na komando: ,Kde sakra jsi? Stydne ti večeře!', a on zrovna nemá hlad, protože příprava večeře trvala tak dlouho, že si mezi tím namazal chleba a teď leží pod autem a spravuje utržený výfuk.

Na vašem místě bych si ale nestěžoval. Dokud na vás muž oceňuje erotické hadříky, máte vyhráno. Touží po vás. Hlavně nepodléhejte feministickým dogmatům, že být „pouhým sexuálním objektem muže“ je pro ženu ponižující. Mnoho žen (včetně spousty čtenářek těchto stránek) by za takovou situaci dalo nevím co. Ale chlapi už je buď nehladí, nebo odešli, eventuálně se chodí domů jenom najíst a lehnout si před televizi...

Pouze žena, po které muž eroticky touží, může z tohoto chlapa pro sebe něco vytřískat. Hodná, obtloustlá kuchařka, která i vypere a uklidí, ale v erotickém prádélku bude vypadat jako karikatura sexu, toho z chlapa moc nevymámí. A ty její „slavné“ večeře se pro něj stanou smutnou povinností, kterou by si rád odbyl někde jinde.

Mužská fascinace ženským klínem však nemá sobecký, ale altruistický charakter. Muži nejde primárně o to, že ženský klín je prostředek k jeho vlastnímu ukojení – toho se může ostatně u ženy nadít i jinými praktikami (manuálními, orálními a podobně). Nás fascinuje, jakou rozkoš mohou tato místa ženě působit. Radost a uspokojení ženy (ovšem té, která nám za to stojí) je naším prvořadým cílem, za kterým se pachtíme celý život. A cesta k ženině spokojenosti vede (kromě zajištění blahobytu) skrz laskání jejího klína.

Muži jsou neprávem nařknuti z toho, že při erotických představách myslí na ukojení své. Hlavní roli těchto představ totiž hraje orgasticky vzrušená žena. V tom nejšťastnějším a velmi řídkém případě (jako je ten Váš) jeho vlastní žena.

Reklama

Načítám