Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Jsme oba zadaní, ale toužíme po sobě

Foto: Thinkstock

Má láska po 25 letech, když jsou oba zadaní, nějaký smysl? Náš chlap si myslí své...Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pětadvaceti lety se čtenář Petr rozešel s partnerkou. Teď jsou oba zadaní, ale opět se začínají vídat. Má cenu vše opustit? Má jejich vztah budoucnost? Takhle to vidí chlap!

Článek

Josef Hausmann každý čtvrtek odpovídá na dotazy z e-mailu jaktovidichlap@prozeny.cz. A nejen ženám! Přečtěte si, co říká na situaci Petra, který se po 25 letech setkal se svou dávnou láskou. Má to vůbec cenu?

Čtenář Petr:„25 let po nuceném rozchodu jsme se zase začali stýkat. Má to budoucnost, když už jsme oba zadaní, ale ani u jednoho není manželství, jak má být? Máme se rádi, ale partnerka se sexu bojí pro výčitky.“

Vážený Petře, neštěstí vašeho dotazu nespočívá ve vašem staronovém vztahu a jeho perspektivách, ale ve vztazích vašich současných manželství, kde se evidentně nedostává lásky, a tak se ji oba snažíte dovykřesat ze vztahu bývalého. Váš staronový vztah budoucnost má, když zabalíte svá současná manželství. To ale nebude jednoduché. Pro objektivní zhodnocení situace chybí ale spousta důležitých faktů, z nichž nejhlavnější jsou údaje o dětech a jejich stáří ve vašich manželstvích. Je klidně možné, že vás stále potřebují.

Jednoduchým výpočtem dospívám k tomu, že je vám oběma tak k padesátce. To už se ve vašich životech moc převratného neodehraje (myslím tím novou rodinu), aby za to stálo házet přes palubu děti – pokud vás tedy potřebují.

Druhou nevyjasněnou okolností je to, co nazýváte „nucený rozchod“. Vím, co je „nucený výsek“ či „vynucená chyba“, pod vaším termínem si však marně snažím něco představit. Před 25 lety se psal rok 1989. Nezuřil žádný politický ani ideologický boj, před kterým lidé prchali do emigrace, neblížila se válečná fronta, ba dávno už pominula i doba, kdy mohli někoho k něčemu nutit rodiče. Nebo že by vás odsoudili a zavřeli?

Další neznámou je, co je to za výčitky, kvůli kterým vaše partnerka odmítá sex. (Je to v dnešní mluvě vůbec partnerka, když nesexuje?) Výčitky vůči svému muži? To by jí na něm stále ještě záleželo, potažmo ho má stále ráda. Vůči vaší ženě? Nebo dokonce přece jenom vůči (vašim či jejím) dětem?

Říkáte, že se máte rádi, tedy i ona má ráda vás. Jestli ale v padesáti letech dělá se sexem takovéhle ciráty kvůli (promiňte) volovinám, nevím, nevím, jak to s tou její láskou k vám je doopravdy. Nedovedu si představit ženu, která by si rozbila vlastní manželství kvůli někomu, s kým ani nespí.

Reklama

Načítám