Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel mě už prý nemá rád. Mám se rozvést?

Foto: Thinkstock

Co když se chce manžel rozvést, protože žárlí, a nemá k tomu důvod?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Hana měla kamaráda. Na povídaní, na odpočinek, ne na sex. Jenže její manžel žárlil, přestal ji mít rád a chce se rozvést. Má Hanka souhlasit? Takhle to vidí chlap!

Článek

Josef Hausmann odpovídá na další dotaz, který dorazil na e-mail jaktovidichlap@prozeny.cz. Tentokrát se ptá čtenářka Hana, kterou najednou přestal mít manžel rád. Fungují jako rodina, ale už ne jako pár. Co dál? Má souhlasit s rozvodem?

Čtenářka Hana: „Jsem s manželem 19 let, máme dva kluky 8 a 15 let. Manžel se se mnou přestal intimně stýkat. Tvrdí, že mě již nemá rád a že se chce rozvést. Já jsem mu řekla, že se rozvést nechci. Moc se o tom nebavíme, já s tím nezačínám a on se tomu také vyhýbá. Zatím mi jen takto hrozí. Stále žije s námi doma, asi kvůli klukům. Se mnou se moc nebaví, jen když něco potřebuje.

Jinak celkem fungujeme jako rodina, ale ne jako manželé. Myslí si, že jsem měla milence před 3 lety, ale není to pravda. Měla jsem kamaráda (dlouhodobého), se kterým jsem občas chodila na kafe ,povídat o životě', protože mi chybělo s někým mluvit. Kamarád mi posílal ,hloupé' sms, které muž zachytil na mém mobilu, a takto se vše spustilo. Musela jsem se s ním přestat okamžitě stýkat, ale šlo to pomalu, kamarád tomu nerozuměl, a tak můj muž pojal silné podezření, a tím se vše doma úplně narušilo. Co mám dělat? Mám se chtít rozvést? Mám muže moc ráda..."

Vážená paní Hano, vaši dva synové otce zoufale potřebují – ať je jakýkoli. V jejich věku máme dělat vše pro zachování úplné – byť rozvrzané – rodiny, a proto je hezké, že upřednostňujete její zachování před vlastními (sexuálními) ambicemi. Mnoho žen by se nerozmýšlelo, upřednostnilo sebe a odešlo (s dětmi nebo bez nich) za lepším, bez ohledu na zájem dětí.

Ten váš „kamarád na kafe“ chtěl samozřejmě víc – neříkejte, že jste to nevěděla. Jak to už ženy dělají, zneužívala jste jeho touhu po vašem těle k (bezduchým) kecům u kávy, které muži s ženami absolvují právě jen z jednoho důvodu. Proč by vám jinak posílal ty „hloupé“ sms. Proč jste si „o životě“ nepovídala s kolegyněmi v práci nebo v Sokole?

Váš manžel vám neměl co prohledávat telefon (to dělají akorát hysterické ženské), ale když už tam ty hloupé sms našel, co si tak asi pomyslel?

A co byste si pomyslela vy v opačném případě? Váš manžel – je-li vaše teorie správná – má v tomhle pravdu. I když jste s tím druhým „nic neměla“, viselo „to“ ve vzduchu. Otázka ovšem je, jestli celou aférku váš muž nepovažuje za záminku, protože vás už má (Kdo by se divil?) po 19 letech dost.

Moje rada je: sednout si s ním a vyříkat si to. Kdyby nechtěl, tak mu dejte otázky písemně. Otázky by měly být přímé, vlastně stačí jedna a zaškrtnout správnou odpověď: Proč se mě straníš? a) Už tě nepřitahuji tělesně (ztloustla jsem), b) Jsi naštvaný kvůli tomu druhému, c) Máš zdravotní problémy, d) Máš někoho jiného. Až teprve po objasnění těchto neznámých můžete přikročit k řešení dalšího uspořádání rodiny.

Pobavila mě vaše formulace „Mám se chtít rozvést?“ Ale k věci: Rozvodem strašně zkomplikujete život dětem, navíc vám muž nic (až tak) zlého neprovedl a přiznáváte, že ho máte ráda. S vysokou pravděpodobností budete mít výčitky, že jste bývali mohli překonat krizi a bylo by zas lépe, nicméně zkrátka tak vážný krok můžete učinit až po vyčerpání všech možností. To jste ale zdaleka neudělala. Navíc – a to vás šlechtí – zřejmě nemáte nikoho v záloze, se kterým byste si polepšila.

Ve střízlivém kalkulu tedy negativa převažují nad pozitivy – takže „nemáte chtít.“

Reklama

Načítám