Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Jak vypadá ideální muž? Má 3 D!

Foto: Thinkstock

Ideální muž? To je tedy otázka... Také by měl mít 3 D!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena by měla být za dámu, v domácnosti vše zvládnout a v posteli splnit i ta nejtajnější přání. Ale co muž? Jaké parametry by měl splňovat? Známe 3 D ideálního muže!

Článek

Jak by měl vypadat ideální partner do života? Přesně na to se ptá (prý spokojená) čtenářka Lucie. A náš chlap (kterému pište i dále své dotazy na jaktovidichlap@prozeny.cz) jí odpovídá stručně. Měl by mít 3 D!

Čtenářka Lucie: „Jednou jste psal, že každá žena má mít 3 D: ve společnosti Dáma, v domácnosti Dříč a v posteli Děvka... Jsem žena, je mi 40 let, jsem 21 let vdaná a mám dvě úžasné už téměř dospělé děti a naprosto s tím souhlasím. Ale co muži, mají taky své písmeno?“

Vážená Lucie, ač na portálu „Pro ženy“, mám na sobě dres muže, kopu za muže a řeším svět perspektivou mužů. Pro odpověď musím tedy sáhnout k nepřekonatelnému doktoru Plzákovi. Pro ženu perspektivní muž má mít práci (pryč od nezaměstnatelných lemplů) a smysluplného koníčka (vícerozměrní lidé = vícerozměrný vztah). Aby se to lépe pamatovalo, byla dodržena jednou vytyčená linie a ještě bylo dostáto radám mého velkého guru, být ženou požadoval bych také tři D: Dříč, Dobrák, Dobrodruh.

Dříč je jasný, širší význam slova dobrák znamená, že to nejen není surovec, ale ani nekrade, nefetuje, není závislý na alkoholu, neúchylaří a podobně. Dobrodruha uvádím hlavně kvůli další, koníčkové dimenzi osobnosti poté, co v této rubrice padl dotaz ve smyslu: „Má mě jen na sex“.

Ne všechna dobrodružství se musí odehrávat ve velehorách nebo na severním pólu. Třeba restaurovat starou motorku, vypěstovat vzácnou orchidej nebo nacvičit a někde přednést Elvise jsou také dobrodružství, ke všemu dostupná skoro všem a narozdíl od těch polárních potěší a pobaví i bližní.

Všimněte si, že se soustředím na charakterové vlastnosti – nikoli na přívlastky jako bohatý, dobře situovaný, kudrnatý či módně oblékaný, které jsou pomíjivé, ale kupodivu pro ženu rozhodující.

Evoluční podstatu mámivosti třpytivého pozlátka pro ženy jsem zde již několikrát vysvětloval a nijak vás za to neodsuzuji. Nemůžete za to stejně, jako my muži nemůžeme za své (rovněž genetické) sklony k nevěře. Navíc (řečeno se Schopenhauerem) žena je od přírody myop, tedy krátkozrakec, který nehledí do dálav, ale jen bezprostředně před sebe. V této optice samozřejmě nevidí, že kudrliny jednou vypadají a peněžní tok člena dozorčí rady se může po příštích volbách zastavit, zato charakter zůstává.

Zvolí-li žena dříče, dobráka a dobrodruha v jedné osobě, nemůže dopadnout špatně. Pokud ho ovšem nevyštěká, nezapudí a nezhnusí kvůli tomu, že není dobře situovaný, kudrnatý a nevkusně se šatí.

Související témata:
Dobrodruh

Načítám