Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Proč můj přítel odmítá sex ve třech?

Foto: bbernard, Shutterstock.com

Zdánlivě ideální muž. Ale nechce sex ve třech! Chápete to?!Foto: bbernard, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slečna Klárka má starosti. Má prý sice skvělého partnera, ale on je na její divočejší vkus takový nějaký konzervativní. Co má Klárka dělat, když on odmítá sex ve třech, po němž ona tak prahne?

Článek

Čtenářka Klárka píše v e-mailu, který zaslala na jaktovidichlap@prozeny.cz: „Pane Hausmanne, zajímal by mě váš názor na situaci, kdy žena by ráda zkusila sex ve více lidech, ale její partner ne. Můj přítel, se kterým jsme spolu něco přes rok, je skvělý, inteligentní člověk, přitažlivý muž a milující partner.

Nicméně je citlivější, a ač sex s ním je skvělý, je v této oblasti zdrženlivější. Například nespí se ženou, dokud ji opravdu dobře nezná a nemá k ní aspoň určitý citový vztah. Je z ní zkrátka nervózní a ,nejde to'. Se mnou měl sex po třech měsících již poměrně intenzivního vztahu, s bývalými partnerkami to bylo údajně ještě o pár měsíců déle.

Když jsem párkrát nastolila téma sexu ve více lidech, vzal to spíš jako vtip. Když jsem se vyptávala dále, o ničem takovém nikdy ani neuvažoval. Já bych ale pro zpestření občas sex ve více lidech zkusila. Klidně se spřáteleným párem. S bývalým partnerem a našimi přáteli jsme to několikrát praktikovali a líbilo se nám to. Nicméně, nevím, jak k tomu svého partnera přimět.“

Vážená slečno Klárko, sex ve více lidech by spíše než do rubriky „sex a vztahy“ patřil do rubriky „sexuální alotria“, která zde ovšem chybí a redakci ji tímto doporučuji k založení. Jako k alotriu by se k němu mělo i přistupovat – tedy nezanášet do něj vážné vztahy. Ne každý má na to, aby se zblízka díval, jak jeho milovanou „pigluje“ Franta od vedle, a to ani za cenu, že za to smí ojet ženu Frantovu.

Myslím, že tyhle (nezastírám – nádherné) věci by se měly provozovat s cizími, nezávaznými lidmi. Navíc po těchto alotriích touží spíše muži než ženy, jak ostatně dokládá absolutní přebytek mužů na swingers parties, který musí být kompenzován profesionálkami. Váš postoj je tedy pro ženu dost netypický – stejně jako postoj vašeho přítele.

Z hlediska obecného společenského povědomí vás však takový postoj dehonestuje, zatímco vašeho partnera jeho postoj šlechtí. Měla byste si ho vážit za to, že jej povrchní sexuální avantýra (za cenu možná škodlivého dopadu na vztah) neláká, nikoli jeho postoj podkopávat. Tím, že o to budete okatě stát, ukazujete, že hájemství rodinného krbu (přikrytého sukní a zahaleného tajemstvím) považujete za veřejnou věc.

V dlouhodobých vztazích si muži váží více těch partnerek, které nedotknutelnost vlastní rodiny střeží. Vyplývá to z evolučně vyvinutého podvědomého strachu mužů z kukaččího mláděte. (V povrchních vztazích se muži naopak honí za ženami, které to s tím střežením nepřehánějí.)

Raději si ten grupáč střihněte s někým jiným a neriskujte nabourání vztahu s vážným zájemcem.

Zdá se, že je to výjimečný člověk. Větroplachů (jako já), kteří by šli okamžitě, je na každém rohu habaděj.

Související témata:

Načítám