Hlavní obsah

Jak najít super kadeřníka

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kadeřníka si nechte doporučit od kamarádkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Máte-li zvolený ten správný účes, máte vyhráno. Čas od času ale chce každá z nás zaexperimentovat. K tomu ovšem potřebujete skvělého kadeřníka. Ale jak ho najít a podle čeho se orientovat?

Článek

Všimly jste si, že každá hvězda má svého kadeřníka, kterého si doslova hýčká a střeží jako oko v hlavě? Nakonec je statisticky dokázáno, že kadeřník, zubař, gynekolog se mění jen párkrát za život.

Doporučení kamarádky

Nejlepším doporučujícím dopisem je účes vaší přítelkyně. Všimla jste si, jak se proměnila ze dne na den? Jak omládla a jak působí přirozeně? Její vlasy mají šmrnc, i když si zaplave v bazénu a jen tak je ledabyle vyfouká fénem? Potom jste opravdu na stopě tomu či té správné kadeřnici!

Kadeřnické soutěže, přehlídky a ocenění

Zaměřte se na kadeřnické soutěže, které jsou sezonní záležitostí a pořádají je velké vlasové kosmetické firmy, jako Wella, Ľ Oréal, Redken apod. Tam jsou oceněni ti nejšikovnější. Kadeřnictví, která češou modelky pro módní přehlídky, mívají tým opravdu schopných profesionálů. A v renomovaných salonech také obvykle visí diplomy, které dokládají úspěchy jejich kadeřníků.

Nezanedbatelné maličkosti

Když už do nějakého salonu zavítáte více méně náhodně, je důležité ohodnotit účes kadeřníka nebo kadeřnice, jemuž se hodláte svěřit do péče. Zničené vlasy a nesedící účes bez špetky invence rozhodně nejsou tou nejlepší vizitkou. I vstupní, resp. seznamovací rozhovor s kadeřníkem by se neměl odbýt větou „jak to chcete", ale kadeřník by se měl něco dozvědět o vaší profesi, znát styl vašeho oblékání a při hovoru pozná i váš temperament. To všechno je třeba vědět, aby váš účes byl perfektní a ušitý na míru.

Důležitá rada - neměňte často kadeřníka, tím si účes snů nevytvoříte.

Foto: everystockphoto.com

O vlasy Kate Mosse se stará James BrownFoto: everystockphoto.com

Kate Mosse a její dvorní kadeřník James Brown

O vlasy modelky a návrhářky Kate Mosse se stará prominentní kadeřník James Brown. Do jeho stáje patří další řada celebrit, jako jsou Victoria a David Beckhamovi, Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow, Johnny Deep a další. V současné době je nejžádanějším světovým kadeřníkem. Drží se hesla: Přirozenost, jednoduchost a moderní styl. Své zkušenosti s vlasy zúročil a vložil do vývoje vlasových přípravků, které nesou jeho jméno.

Jeho řady vlasových prostředků jsou už u nás v síti prodejen Fann a Sephora. Velmi zajímavá je vlasová kosmetika Combination Hair. Je totiž speciálně vyvinutá pro smíšené vlasy, tedy takové, které jsou u kořínků mastné a suché, ale u konečků roztřepené.

Reklama

Související témata:

Načítám