Hlavní obsah

Jak vybrat správný krém na zimu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní kosmetické pravidlo praví „denní krém má přes den pleť chránit, noční krém zase přes noc vyživovat“. Přečtěte si, který krém je vhodný na zimní období pro vaši pleť!

Článek

Proč je nutné přípravky v jednotlivých ročních obdobích střídat? Nejen na tuhle otázku najdete v textu odpovědi!

Jaká je funkce denního krému?

Je to celkem jednoduché, zatímco přes léto je hlavní funkcí denního krému chránit pleť před slunečními paprsky a dehydratací, přes zimu je potřeba pleť navíc chránit před nepřízní počasí v podobě větru, chladu, nebo dokonce i mrazu. Navíc pleť musí čelit častým teplotním změnám – venku je zima a uvnitř budov teplo, často i klimatizace, která pleť vysušuje. Takové podmínky nejsou pro pleť vůbec jednoduché.

Noční krém regeneruje a vyživuje

Úlohou nočního krému je pleť přes noc regenerovat a vyživovat. Organismus včetně pokožky je přes noc v klidu, nemusí se zabývat aktivitami týkajícími se pohybu a dochází k jeho regeneraci. Proto je potřeba pokožce dodat ty nejlepší aktivní látky, aby regenerace byla ještě účinnější, rychlejší a kvalitnější. Zejména poroto se často právě pod noční krém aplikuje na pleť i sérum, které obsahuje opravdu vysoké procento aktivních látek.

Které výrobky jsou vhodné na zimu?

Arganový olej – nadstandardní péče pro každou pleť

Denní krém s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem (200 Kč) obsahuje jeden z nejvzácnějších a nejdražších olejů na světě, tedy arganový olej neboli tzv. „marocké zlato". Je vhodný pro všechny věkové kategorie i typy pleti. Pleť bude po použití hydratovaná, svěží a začne docházet k redukci vrásek. Doporučujeme kombinovat s Nočním krémem s hedvábím, beta-glukanem a arganovým olejem (210 Kč). Pokud ošetření doplníte také o Revitalizační sérum s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem (210 Kč), které aplikujete ráno i večer pod krém, věřte, že děláte pro svoji pleť naprosté maximum a pleť se vám odvděčí.

Více informací o přípravcích ZDE.

Váš nový pomocník

Pro suchou, citlivou a dehydratovanou pleť

Výživný krém s mandlovým olejem (109 Kč) je vhodný i pro citlivou pleť, díky speciálnímu typu emulze chrání pleť před vysoušením. Kromě mandlového oleje obsahuje navíc hydratační komplex. Přípravek se velmi rychle vstřebává a je vhodný pro všechny věkové kategorie. Pleť se neleskne a je velmi kvalitně ošetřena.

Více informací o přípravku ZDE.

Nechte se hýčkat pomocí výživného krému s mandlovým olejem

Aknózní a mastná pleť

Objevit přípravek, který je ideální do zimy a současně je vhodný na aknózní a mastnou pleť, není úplně jednoduché. Řešením může být přípravek na bázi tekutých krystalů, což je velmi zvláštní látka s vlastnostmi pohybujícími se mezi pevným a kapalným skupenstvím. Ochranný krém na problematickou pleť (120 Kč) je velice lehký přípravek obsahující jojobový olej a extrakt z mořských řas, který napomáhá k ošetření poškozené pokožky. Doporučujeme kombinovat s dalšími přípravky řady Aknestop.

Více informací o řadě Aknestop ZDE.

Denní krém s praktickým dávkovačem

Pokud nevíte, jaký typ pleti přesně máte, či se chcete poradit s vhodným výběrem přípravku, navštivte on-line kosmetickou poradnu na www.kosmetickyblog.cz.

Péče o tělo aneb Konec šupinaté pokožky

Ultramastné tělové mléko (125 Kč) se vám bude hodit po celý rok, nejen přes léto, kdy kvůli častému koupání se ve vodě a slunění dochází k následnému vysušování pokožky. Jak je ale možné, že je pokožka těla vysušená i přes zimu? Je to způsobeno častými změnami teplot a opět pobytem v klimatizovaném prostředí. Venku působí na pokožku zima a chlad a uvnitř budov teplo a radiátory. Dalším důvodem pro šupinatění pokožky může být i mechanický otěr o daleko větší vrstvu oblečení, než jste přes léto zvyklé. Tělové mléko aplikujte ráno i večer po sprchování. Pokožka bude po pravidelném ošetření tímto přípravkem bez šupin, ale naopak vláčná a hydratovaná.

Více informací ZDE.

Ultramastné tělové mléko pro vyčerpanou pokožku

Související témata:

Načítám