Hlavní obsah

Jak vypadají kuchyně za miliony? Takhle!

Foto: Poggenpohl

Do posledního detailu propracované kuchyně vypadají spíš jako obývací pokojeFoto: Poggenpohl

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perfektní v každém detailu! Takové jsou tři kuchyně, které vám dnes představíme. Okouzlí svým vzhledem i technickými novinkami. Dokonalosti ovšem odpovídá i cena, která se šplhá dokonce do milionů. Je to trochu jako se šaty slavných módních návrhářů – také se na ně rádi podíváte, ačkoli peníze na koupi chybí. Pokochejte se tedy i dokonalými kuchyněmi!

Článek

Tři kuchyně od třech velkých světových firem – to je téma dnešní přehlídky dokonalosti. A stejně jako vás občas zaujme na módním mole netradiční barevná kombinace či zajímavý detail na šatech, které si pak zvládnete vytvořit sami, třeba i zde objevíte nějaký prvek, řešení nebo zajímavost, kterou budete moct časem uplatnit také ve své kuchyni.

Kuchyň číslo 1: Dokonalá mezi dokonalými

Na první pohled kuchyň SieMatic S1 zaujme hlavně ty, kdo milují jednoduchost a minimalismus. Vzhled této sestavy opravdu neruší zbytečné prvky a detaily. Prim zde hrají hladké plochy, ovšem sestava nepůsobí nudně – zajímavý look jí totiž dodává kombinace matných a lesklých povrchů, která vynikne zvlášť při zvoleném osvětlení Mood-Light. Jak už sám název naznačuje, barevné tóny světel lze přizpůsobit momentální náladě člověka.

Foto: Miele Center Stopka

Minimalistický vzhled a technická dokonalost zdobí kuchyň S1Foto: Miele Center Stopka

Dvířka a zásuvky jsou bez úchytek, které by čistý vzhled zbytečně narušovaly, neboť je tato kuchyň vybavena systémem MaticMotion, kdy stačí jeden dotyk rukou či kolenem, a skříňky se poslušně samy otevírají a zavírají.

Ale pravé kouzlo této kuchyně se skrývá v nevelkém centrálním panelu SmartBoard. „Celá kuchyň je skrz něj řízena elektronicky, a například to, že nefunguje chladnička, systém objeví a nahlásí dřív, než si něčeho všimnete vy,“ říká Jiří Stopka, majitel Miele Center Stopka, které ji jako jediné u nás prodává. Sestava dovoluje integrovat veškeré elektronické vybavení, od rádia přes televizi, DVD až po základnu pro iPod. Právě díky těmto technickým vymoženostem není SieMatic jen místem pro přípravu večeře, ale centrem celého domu, kde se schází rodina,“ dodává Jiří Stopka.

Foto: Miele Center Stopka

Celá kuchyň je řízena pomocí centrálního panelu. Ten hlídá závady i zapne rádioFoto: Miele Center Stopka

K dokonalosti přispívají i takové „detaily“ jako první kuchyňský systém, který přímo využívá technologie čištění vody. Takto filtrovaná voda je vhodná i pro kojence. Filtr je zabudován přímo do hlavice vodní baterie, proto nezabírá místo třeba ve spodních skřínkách. Autoři odsavače par se zase inspirovali u moderních letadlových turbín, od nichž je také vyžadován maximální výkon a minimální hluk. Celou sestavu doplňují spotřebiče Miele.

Kuchyň S1 je nejvyšší, nejdokonalejší a také nejdražší řadou kuchyní značky SieMatic. Za vše mluví cena kompletu včetně elektroniky a spotřebičů, začíná na čtyřech milionech korun.

Foto: Miele Center Stopka

Dvířka a zásuvky jsou bez úchytek, aby nenarušovaly minimalistický vzhled sestavyFoto: Miele Center Stopka

Kuchyň číslo 2: Ta se střechou

Autorem kuchyně Artesio, kterou vyrábí a prodává společnost Poggenpohl, je významný německý architekt Hadi Teherani. Nechtěl udělat klasickou vestavnou sestavu, ale při navrhování se inspiroval stavbou domu – proto se v kuchyni spojují nábytek, stěny, podlaha a překlad mez dvěma segmenty dokonce připomíná strop. Jednotlivé části však dohromady vytvářejí kompaktní celek.

Minimalistický vzhled je zde samozřejmostí. „Sestava Artesio má dvířka skříní a podhledovou část z podlakovaného skla v odstínu polar white. Na zadní obklad kuchyně bylo použité kartáčované, tmavě mořené piniové dřevo nakombinované s pruhy z masivního nerezu,“ říká Aleš Jelínek ze společnosti Poggenpohl. Pracovní deska je z umělého kamene Silestone. Úchytky zvolil Hadi Teherani ve stejné barvě jako dvířka, proto neruší minimalistický vzhled této sestavy – na vlastní oči ji můžete vidět ve studiu v Ostravě. Nebo už jste snad někdy byli v kuchyni, jejíž cena je 1 970 000 korun? V této částce není započtena pracovní deska, metr přijde zhruba na 13 000 korun, a spotřebiče.

Foto: Poggenpohl

Kuchyň Artesio byla navržena jako dům, včetně překladu připomínajícícho střechuFoto: Poggenpohl

Foto: Poggenpohl

Úchytky nejsou v módě, proto neruší vzhled dvířek ani u této sestavyFoto: Poggenpohl

Foto: Poggenpohl

Lesklé sklo doplňuje na omak i pohled příjemné tmavě mořené piniové dřevoFoto: Poggenpohl

Kuchyň číslo 3: Okouzlí nejen barvou

Poslední z vybraných sestav pochází od italské firmy Scavolini a dostala jméno Flux. Tu navrhla designérská společnost Giugiaro Design z Turína, která pracuje mimo jiné pro značku Alfa Romeo, a vycházela při tom z tvaru kapoty auta.

„Oproti jiným minimalistickým kuchyním tato sestava zaujme oblými tvary a také veselými barvami, v nichž se vyrábí. Příjemný je také lesklý lakovaný povrch v provedení červená metalíza. Právě lesk a jeho odrazy ještě zdůrazňují oblý tvar skříněk. A vedle nich vynikají nerezové prvky, které sestavu doplňují," říká Miloslav Kolařík z Decolandu, jedné z firem, která na našem trhu společnost Scavolini zastupuje.

Tip redakce:Zaujala vás tato kuchyň, protože milujete barvy? Zde je Barevná kuchyň 3x jinak.

Velmi často se zde setkáte s tvarem kruhu – dostalo ho třeba varné centrum a upomíná k němu i tvar dvířek. Ten nebyl zvolený náhodou – představuje zde místo rodinného kruhu a také navozuje pocit bezpečí.

Kuchyňskou sestavu Flux si lze vybrat hned ve třech výrazných barvách – kromě jasně červené jsou to světle a tmavě hnědofialová, dvě poslední jsou k dispozici s vrchními skříňkami v bílé barvě. Orientační cena je 798 500 korun, a to bez bez vnitřního vybavení, pracovní desky a spotřebičů. S nimi se opět dostáváte nad milion korun.

Foto: Decoland

Kuchyň Flux na rozdíl od těch předchozích zdobí zaoblené tvary a výrazná barvaFoto: Decoland

Foto: Decoland

Základní sestavu lze doplnit bohatým vnitřním vybavenímFoto: Decoland

Foto: Decoland

Kruh znamená pocit bezpečí. A také jde o zajímavý designový prvekFoto: Decoland

Máte opačný problém a potřebujete sehnat novou kuchyň co nejlevněji? Zde jsou 3 dokonalé proměny kuchyně! Pomocí dvířek!.

Zaujaly vás tyto kuchyně? A pokud byste nebyli omezeni penězi ani místem, kterou byste si pořídili domů?

Reklama

Načítám