Hlavní obsah

Jarní designové trendy ze severu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvá inspirace ze světa skandinávského designu je plná něžných ilustrací, zlatých tónů a pastelových barev. Čistý minimalismus střídá svěží krása bohatých ornamentů a nadýchaných látek.

Článek

S příchodem jara je příjemné oživit interiér světlými tóny a květinovými motivy, které se můžou objevit na porcelánu, textilu i papírových dekoracích. Krásnou květinovou kolekci do své jarní nabídky zařadila třeba dánská značka Bloomingville , jejíž designéři letos vsadili na hravost a svěží styl. Bohaté rostlinné vzory jemně vyváží pastelový základ a čistá geometrie – obojí najdete v novinkách na Nordic Day.

Jarní novinky z kolekce dánské značky Bloomingville

Značka Bloomingville letos vsadila také na zlaté odstíny, které se objevují na dekoracích, nábytku i lampách. V kombinaci s lehkou konstrukcí křesel a nadýchanými přehozy a polštářky dokážou navodit svěží a zároveň útulnou atmosféru. Podobně působí i závěsné květináče v jemných barvách, jejichž krása se vznáší v prostoru. Skvělý nápad, jak letos zahájit jarní dekorování.

Novinky na Nordic Day kombinují pastely s geometrií

Květináče z jarní kolekce značky Bloomingville

Zajímavým trendem v současném designovém světě jsou cementové dlaždice v bohémském stylu, které jsou součástí nové kolekce značky House of Rym. Designérka Emma von Brömssen navrhla vzory, které rozjasní každou místnost v bytě, a dají se krásně kombinovat. Dlaždice se navíc můžou využít i samostatně. Třeba jako servírovací tácek nebo podložka v pracovně.

Cementová dlaždice značky House of Rym, která kombinuje krásu švédského designu s historií Tuniska

Měkké textilie se objevují také v kolekci dánské značky Madam Stoltz, jejíž majitelka Pernille Stoltz jezdí hledat inspiraci do daleké Asie. Když sezení na balkoně nebo terase osázíte polštářky, zasadíte bylinky do keramických květináčů a uvelebíte se tady s dekou, dobrou kávou a časopisem nebo knížkou, budete dokonale připraveni na příchod jara.

Jarní inspirace od dánské značky Madam Stoltz

Související témata:

Načítám