Hlavní obsah

Jarní trendy bot hýří barvami

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Letošní jaro je ve znamení barevFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšíte se, až se nazujete do jarních botiček? Řekneme vám, na co pěkného se můžete v jarní sezoně těšit. Tentokrát obuv hýří temperamentními barvami stejně jako decentními pastelovými odstíny.Vysoké podpatky nebo nízké? Vybere si každý!

Článek

Jaké barvičky

Dominantním znakem sezony jaro 2009 je kombinace smyslné ženskosti a ležérnosti v pestrých barvách, ale i tlumených tónech. Černá a hnědá barva se bude objevovat v omezené míře, nahradí ji pudrové pastely béžové, šedé, krémové, růžové, fialové, které budou v kontrastu se sytými zářivými barvami červené, okrové, tyrkysové, fialové, modré, kiwi zelené. Každý si co do barevnosti skutečně přijde na své. Kdo se nebude moci rozhodnout, může zvolit mix barev na jedné botě, který je velmi IN.

Retro styl, indianky, římské boty i jezdecký styl

Ano, letos se můžete těšit na římský styl, který se objevuje v kolekci každé značky. Opět je ve velké míře zastoupený retro styl, kulaté špičky a vysoký mohutnější podpatek určitě dostane každou. Pohodlí a určité nostalgii se nedá utéct. Příznivkyně kozaček potěší jejich letní provedení převážně v bílé barvě s viditelnou perforací (děrováním), ve stylu jezdecké boty. V nabídce najdete i boty zdobené třásněmi v duchu indiánských tradic.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dominantním znakem je smyslná ženskostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Urbanismus

Městská klasika vyzařuje především ženskost. Modely působí vždy elegantně, až urozeně, za povšimnutí stojí různorodost tvarů. Peep -toes (otevřená špička) nemilosrdně válcuje klasické lodičky, v ohrožení jsou i pásečky přes nárt. Řemínky jsou často výrazně široké a zdobné. Dominantní jsou kulaté špičky ve stylu osmdesátých let. Na výšce podpatku záleží jen málo - komu je co libo. Od zcela plochých modelů až po velmi vysoké podpatky a platformy - vše je dovoleno. V městském stylu to křiklavými barvami nehýří, základ tvoří barvy bílá, šedá, pískové odstíny a přepudrované pastely. Černou nikdy nic nezkazíte, ale pro tuto sezonu je opravdu hodně v pozadí. Nosí se přírodní i lakovaná kůže.

Casual v koloniálním vzhledu

Pro obutí do přírody - to je ležérní dámská móda, praktická a pohodlná. Základní přírodní odstíny hnědé doplňují svými akcenty okrová, zelená, tyrkysová, bordó a fialová. Tvarově dominují mokasíny a sneakery s flexibilní podrážkou, ploché sandály a pantofle. Na obrovské popularitě získávají římské sandály. Pokud podpatky, pak zaoblené špalíkové, v korkové optice nebo z více různých materiálů. A nezapomeňte opět na letní kozačky - nejlépe děrované v přírodních barvách. Retro-sneakery a sportovní boty mohou mít podpatky či klínky.

Použití materiálů je velmi rozmanité, přes lněné, bavlněné, džínové nebo saténové materiály až po lakovanou kůži nebo velur, ve kterém barvy pěkně vyniknou.

Milé dámy, čeká nás barevné jaro a léto. Se sluníčkem se rozzáří naše ulice pestrými barvami. Je na co se těšit.

Související témata:

Načítám