Hlavní obsah

Jarní trendy podle typu postavy

Foto: Lindex

Inspirujte se nejnovějšími trendy!Foto: Lindex

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ráda sledujete, co se nosí, a naši Abecedu jarních trendů umíte vyjmenovat zpaměti! Znamená to ale, že byste na sebe měla navléknout všechno, co je zrovna v kurzu? To určitě ne. Hlavním kritériem pro získání vstupenky do vašeho šatníku by totiž měl být typ vaší postavy. Které kousky budou slušet zrovna vám? Pojďte se na ně podívat!

Článek

Spousta žen sice ví, co je zrovna v módě, ale nemá ponětí o tom, co z toho sluší jejich křivkám. Vybrat kousky, které vám budou lichotit, přitom není vůbec těžké. Stačí, když vypozorujete typ své postavy. Takových rozdělení je rovnou několik, my jsme pro vás vybrali to nejsnazší, kdy se vychází z poměru mezi horní a dolní polovinou vašeho těla. Ať žije geometrie!

Trojúhelník

Charakteristika: Pro tento typ postavy jsou typická úzká ramena a široké boky. Trup se směrem dolů rozšiřuje, problematická mohou být kromě bříška a boků také stehna a zadeček.

Jak s těmito proporcemi naložit?

Za ideál se považuje tvar přesýpacích hodin, tedy ramena stejně široká jako boky a útlý pas. Myslete na to ve chvíli, kdy si budete do svého jarního šatníku vybírat nové kousky. Základem je připoutání pozornosti k horní polovině těla a její optické srovnání se širšími boky. „Vršek musí být vidět. Volte nabírané topy, nařasená ramena, výrazné barvy, potisky, nápadné náhrdelníky. Slušet vám budou i delší tuniky,“ říká stylistka Lenka Machková. Co se týče kalhot, vybírejte hlavně rovné střihy, pokud máte problémy s bříškem, bodne vyvýšený pas, za který se také leccos schová. Ze sukní vám padnou ty áčkové, které zamaskují široké boky.

Na jaro si pořiďte:

Na foto: H

Na foto: Topshop , H

Na foto: Zara, Asos.com

Obrácený trojúhelník

Charakteristika: Spodní polovina vašeho těla je štíhlejší než ta vrchní. Máte štíhlé nohy i pas, téměř neviditelné boky, větší prsa ale trápí vás silnější paže a mohutnější ramena.

Jak s těmito proporcemi naložit?

Cílem je, abyste potlačila mohutnost horní poloviny těla a přitáhla pozornost ke štíhlejším partiím. Skvělou a trendy volbou jsou pro vás širší kalhoty mírně do zvonu, díky kterým bude vaše silueta vyváženější. Podobnou službu odvedou i kalhoty barevné. Sukně vám budou slušet balonové nebo áčkové. „U vršků se vyhněte tenkým špagetovým ramínkům, vyzkoušejte naopak topy s volnějšími netopýřími rukávky,“ říká stylistka Lenka. Pořiďte si také dlouhé náhrdelníky. Z doplňků vám na přitažlivosti přidají také výrazné, barevné pásky na bocích nebo v pase.

Na jaro si pořiďte:

Na foto: H, Asos.com

Na foto: Asos.com, Zara

Na foto: H, Orsay, Topshop

Přesýpací hodiny

Charakteristika: Vaše ramena jsou stejně široká jako boky. Máte typicky ženskou siluetu s útlým pasem. Můžete mít také větší zadeček a bříško.

Jak s těmito proporcemi naložit?

Poměr, kdy je vrchní část těla souměrná s boky, je považována za ideál. A vůbec nevadí, že nemáte „modelkovských“ 90-60-90. Slušet vám to může i tak! „Pánové navíc tyhle ženské křivky milují, takže žádné schovávání, naopak se snažte tvar vaší postavy vyzdvihnout. Vyhněte se proto neforemným oblečkům, vybírejte kousky zdůrazňující pas,“ radí stylistka. Z kalhot vám budou slušet ty ve střihu boot cut, které se dole lehounce rozšiřují, ze sukní potom pouzdrová klasika. Máte problém s přebytečným tukem na bříšku? Vybírejte topy, které jsou pod prsy stáhnuté a přes problémovou partii volnější. Dobrou službu vám udělají pásky, nejen ty pevné, ale také ty, které bývají součástí vršků.

Na jaro si pořiďte:

Na foto: Asos.com, Mango

Na foto: H

Na foto: Mango, Zara

Obdélník

Charakteristika: Máte ramena, pas i boky téměř v jedné linii? Jsou pro vás typická malá prsa a téměř žádný zadeček? Pak máte nejspíš postavu, které se říká chlapecká.

Jak s těmito proporcemi naložit?

„Vaším hlavním úkolem bude navodit alespoň optický dojem ženských křivek,“ říká stylistka Lenka Machková. Pořiďte si širší kalhoty, které jsou letos tak trendy. Obléknout se můžete také do záludných proužků, letos se nemusíte bát vyzkoušet kombinaci dvou pruhovaných kousků. Na objemu vám přidají také výrazné vzory, volánky a potisky. Určitě vám budou lichotit také maxi šaty nebo sukně až na zem. Chcete raději krátkou? Jděte do nařasené.

Na jaro si pořiďte:

Na foto: Mango, H

Na foto: H, United Colors of Benetton

Na foto: H, Tally Weijl

Přestože je každá postava jiná a rozškatulkovat se do čtyř skupinek je v podstatě nemožné, jistý přehled o tom, co vám bude slušet, z našeho návodu určitě získáte. Detaily už ale musíte doladit vy sama zkoušením v kabinkách obchodů. Ať dobře vyberete!

Reklama

Související témata:

Načítám