Hlavní obsah

Jaro už je tady. Alergie taky...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S konečně přicházejícím jarem se začínají objevovat i alergie. Ty jsou dnes již civilizační chorobou. Chcete proti nim účinně bojovat? Začněte doma – u matrace!

Článek

Dnešní lidé se živí různými zázračnými prášky a tabletami, na vše berou léky a samo tělo se ocitá v chronickém zmatku a úpadku. Prvním projevem alergické dispozice často bývá atopický ekzém.

Imunitní systém v našem organismu rozpoznává různé struktury, které pocházejí ze zevního nebo vnitřního prostředí. V případě, že je vyhodnotí jako „nebezpečné“, zahájí opatření, kterými je zneškodní. Často jde však právě o přehnané reakce v podobě alergie. Jak tedy předcházet alergiím nebo mírnit jejich dopad na lidské zdraví?

Doprava po České republice je zdrama

Přirozenou odpovědí jsou původní, člověku přirozené materiály. Přírodní materiály. Doprovázejí člověka po tisíce let a jejich pozitivní zdravotní účinky i nezávadnost jsou nezpochybnitelné. Přírodní matrace jsou ideální nejen pro ty, kdo touží po zdravém a pohodlném spánku, ale i pro lidi s alergiemi, kožními problémy, bolestmi zad nebo nadváhou. A neposlední řadě i pro děti, které spánkem stráví mnohem více času než dospělí.

Máte obavy z alergií? Vsaďte na přírodní matrace!

Jak fungují přírodní matrace?

Přírodní matrace jsou bez chemických přísad a látek, ušité ručně v České republice z přírodních materiálů, jako je bavlna, ovčí vlna, koňské žíně, len, kokos, přírodní kaučuk, velbloudí srst a konopí. Matrace z bavlny jsou příjemné na dotek a mohou sát značné množství vlhkosti, například potu. Při spánku na matraci z bavlny zůstává člověk v suchém prostředí a v optimální teplotě. Někteří homeopati a lékaři tradiční čínské medicíny se shodují, že koňské žíně uvnitř matrace odklánějí patogenní zóny. Koňské žíně mimo jiné také minimalizují elektromagnetický smog. Díky kokosovému jádru uvnitř matrace, které je skryto a omotáno bavlněným mykaným rounem, je přírodní matrace pevnější, pružnější a dobře větratelná.

Koňské žíně

Kokosová vlákna jsou skvělým přírodním materiálem pro výrobu matrace, který žádným způsobem nepoškozuje životní prostředí. Velbloudí srst má výborné izolační schopnosti. Příjemně měkká srst v sobě udržuje vzduchové vrstvičky, které chrání před chladem i horkem.

Díky vynikající pružnosti latexového jádra omotaného bavlnou se přírodní matrace skvěle přizpůsobuje tělu, lépe řečeno, matrace naprosto dokonale kopíruje křivky páteře a sebemenší ohyby a zakřivení těla. Pórovitá struktura latexového jádra u matrace zaručuje velmi dobrou propustnost vzduchu.

Latexové přírodní jádro matrace tím pádem nevlhne a udržuje suchou a příjemnou propustnost této přírodní matrace. Obecně platí, že přírodní matrace pro zdravé spaní bývají tvrdší a tužší než „umělohmotné" matrace, „vyfouknuté" z recyklovaných plastů. Zároveň mají přírodní matrace větší trvanlivost a vzdušnost.

Česká ruční výroba

Přírodní matrace se během spánku vašemu tělu perfektně přizpůsobí, nevytvářejí umělé pružení, dokonale rozloží jeho hmotnost, čímž zajistí anatomicky ideální polohu páteře a uvolnění svalů, šlach i kloubů. Přírodní matrace mají ortopedické a zdravotní vlastnosti, které napomáhají prevenci i odstranění bolesti zad a páteře.

Přírodní matrace člověka přirozeně uvolní a usnadní přechod do hlubokého spánku, který má zásadní význam pro relaxaci těla a odpočinek. Matrace z přírodních materiálů jsou zcela prodyšné a umožňují přirozené proudění vzduchu v matraci, které přebytečnou vlhkost odvádí a udržuje tělo v suchu po celou noc. Prodyšnost přírodních matrací neblokuje kožní dýchání a přispívá ke správné funkci lidského metabolismu.

Nová přírodní látka

Jak vybrat správné matrace?

Vždy dodporučujeme navštívit Showroom. Kde Vás odborně vyškolený personál velmi rád seznámí s odlišností přírodních matrací a jejich zdravotními přínosy pro spánek a život člověka.

Do skupiny tužších přírodních matrací většinou řadíme: sportovce, mladé lidi, děti, hyperaktivní lidi, lidi s větším fyzickým zatížením, manuálně pracující a většinou muže, kteří mají dostatek pohybu.

Bolí-li vás záda v bederní oblasti,  znamená to, že patrně spíte na měkké matraci, která nevyhovuje a nepodporuje zdravý spánek vašeho těla. V případě příliš měkké matrace totiž nedojde k uvolnění, nýbrž k „šoku“ z příliš velkého rozdílu v měkkosti okolního prostředí.

V noci, kdy se svalstvo uvolňuje ze svého fyzického napětí, je důležité, aby rozdíl mezi dnem a noci nebyl velký. Ten, kdo klade na své svaly velké „napěťové" nároky, ani v noci nechce přílišné uvolnění. Lidé s vyšším psychickým napětím v mozku, které je přenášeno i do kloubů, páteře a svalových skupin, a následně i do lidského chování a jednání, mají radši pevnější a stabilnější matrace o vyšší tuhosti (MEDIUM či HARD) a větší tvrdosti.

Přírodní matrace nové řady

Do skupiny měkčích přírodních matrací řadíme: Lidi pracující v sedě, seniory, lidi po úrazech zad, lidi s minimálním fyzickým pohybem, lidi z pásové výroby, a zejména ženy.

Bolí vás záda v mezilopatkové oblasti? Znamená to, že patrně spíte na tvrdé matraci, která nevyhovuje a nepodporuje zdravý spánek vašeho těla. Lidé s nižším psychickým napětím v mozku, které je přenášeno i do kloubů, páteře a svalových skupin a následně i do lidského chování a jednání, mají radši měkčí a poddajnější matrace o nižší tuhosti a menší tvrdosti. V noci, kdy se svalstvo uvolňuje ze svého fyzického napětí, je důležité, aby rozdíl mezi dnem a noci nebyl velký. Pasivně zatěžované svaly (často ženy) s malou tuhostí svalů ve dne vyžadují na noc měkčí matrace (optimálně matrace měkkosti MEDIUM či SOFT).

Luxusní matrace na zakázku

Dětské matrace z přírodních materiálů

Kvalita matrace pro děti a miminka je mnohem důležitější než u matrace pro dospělého. Pro růst a správný vývoj páteře dítěte je zásadní kvalitní a pevná opora matrace. Kvalitní zdravotní matrace je velmi dobrá volba pro kojence.

Matrace pro děti musí být tvrdší či středně tvrdá, nikdy ne měkká. Matrace spolupracuje s dětským tělem častěji a déle než s tělem dospělého člověka. Povrch matrace kontaktuje skrz kůži celé tělo miminka.

Přirozenými materiály, které neškodí dětskému růstu a vývoji, jsou 100% bavlna, kokosová vlákna, koňské žíně, velbloudí srst, ovčí vlna, len a přírodní kaučuk. Vždy se informujte, co se nachází pod designovými obaly matrací.

Přírodní materiály u matrace jsou stálé a nedegradují při kontaktu s lidským potem. Přírodní kožní dýchání, které je zásadní pro látkovou výměnu a správnou funkci lidského organismu. Matrace a futony jsou přírodní, netoxické, nevylučují a neobsahují žádné nebezpečné chemické látky ani při dlouhodobém užívání a oděru. Přírodní matrace nehazardují se zdravím člověka.

Matrace a postele pro zdraví

Showroom PrahaJak se k nám dostanete? Vršovická 7/27, na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians, info@prirodni-matrace.cz.

Související témata:

Načítám