Hlavní obsah

Je vám doma v létě horko a v zimě zima?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte doma v létě 30 stupňů a v zimě ne a ne se zahřát? Poradíme vám, jak si zajistit doma celoroční pohodu a ještě ušetřit!

Článek

Ušetřete 30 % za topení, a navíc získejte novou podlahu na půdě! Vzpomeňte si na hodiny fyziky na základní škole. Teplo se chová přesně podle fyzikálních zákonů. Ohřátý vzduch je lehčí a stoupá vzhůru. Když najde skulinku ve stropě, uniká bez užitku z obytných prostor. Tímto způsobem vám uteče až třetina tepla mimo vytápěný objekt.

Velmi elegantní způsob zateplení podlahy na půdě představuje systém Magmarelax 2013. Jedná se o zateplení foukanou minerální izolací  Magmarelax ECO vyrobenou na bázi skelných vláken. Tato vlákna mají pozoruhodné vlastnosti. Nejenže výborně tepelně izolují, ale jsou nehořlavá, nesléhají, nevážou vodu, izolují proti hluku a odolávají plísním i hlodavcům. Izolace se aplikuje velmi jednoduše, a to foukáním. Tato metoda nevyžaduje žádné velké stavební úpravy. Z nákladního auta se pomocí silné hadice a ventilačního stroje fouká vata do izolovaného prostoru. Téměř bez hluku, s minimální prašností a za plného provozu objektu. Vše je hotovo za několik hodin a nevzniká žádný nepořádek. Díky zateplení stropu v zimě zabráníte úniku tepla a v létě naopak prostoupení tepla z rozpálené střechy do místností.

A jaké máte možnosti provedení?

Auto, ze kterého je minerální izolace poháněna do domu

Tři nejčastější způsoby aplikace minerální izolace Magmarelax ECO:

Foukání do dutiny v podlaze půdy – musíme mít k dispozici volný prostor nad stropem obytných místností, tedy v podlaze půdy. Díky této technologii se zateplí i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů v podlaze půdy, které se po nafoukání znovu uzavřou. Vše je dokonale utěsněno, i ty nejmenší skulinky, kudy by mohlo teplo unikat.

Vyplnění dutého stropu

Nafoukáním přímo na podlahu půdy – izolujeme tam, kde není dutý prostor k dispozici nebo je příliš nízký. Na volnou plochu podlahy půdy se nafouká vrstva minerální vlny o síle 30 centimetrů. Tato vrstva již velmi dobře tepelně izoluje a zároveň ji lze pořídit za rozumnou cenu. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Nevýhodou však je, že půda není jinak využitelná.

Pracovníci IP Polná ukazují nafoukanou výšku izolace MAGMARELAX ECO

Foukání do nové podlahy – k němu přistoupíme, chcete-li dále využívat půdní prostor k letnímu bydlení nebo jen tak k relaxaci. Vytvoří se lehká, velmi stabilní nová podlaha. Stropní systém Magmarelaxje konstrukce z OSB desek a dalších doplňků pro zajištění 100% funkčnosti izolace i podlahy. Konstrukce se předem připraví a následně je smontována přímo na půdě. Dům se tak nezatěžuje pokládáním těžkých izolačních desek a betonovou podlahou. Stropní systém Magmarelax je lehký a pevný. Konstrukce je hotova za jeden den, následně se zafouká do vzniklých dutin a uzavře.

Jde o variabilní konstrukci, tvořící novou rovnou podlahu. Ta je vysoce únosná a lze ji využívat bez velkých omezení. Při použití minerální izolace Magmarelax ECOzískáte nejen kvalitní tepelnou izolaci, ale také naprosto ekologický a hypoalergenní produkt, který je ideální do rodin s dětmi.

Stropní systém MAGMARELAX s ekologickou izolací MAGMARELAX ECO

Vyřeším to ještě dnes

Neváhejte a ještě dnes vyplňte nezávazný poptávkový formulář a během několika dnů očekávejte obchodně-technického poradce a do 14 dnů samotnou realizaci.

Využijte nabídku na www.magmarelax.cz/akce a získejte tyto bonusy – ZDARMA nezávazná energetická prohlídka domu s oměřením stropu, průzkum úniku tepla a letní sleva 20 % na minerální ekologickou izolaci MAGMARELAX ECO.

Reklama

Související témata:

Načítám