Hlavní obsah

Jogurtová inspirace na gril

Reklama

Pokud si občas dáte k snídani jogurt, věřte, že jeho využití je mnohem bohatší. Inspirujte se recepty na zdravé zahradní grilování, kde se v hlavní roli představí Selský jogurt bílý Hollandia.

Článek

Selský jogurt bílý Hollandia je vyráběný tradičním způsobem zrání v kelímku. Z mléka a čistých jogurtových kultur získává lesklý a hladký povrch. Má jemně mléčně nakyslé aroma, na lžičce pevnou, přesto v ústech křehkou texturu a výbornou jogurtovou chuť. Díky těmto vlastnostem se skvěle hodí pro domácí kuchyni, a to jak pro studenou, tak teplou. Zapněte gril, chuťové pohárky bijí na poplach.

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

45 minut, 4 porce, hlavní jídlo

Marináda z jogurtu je jednoduchý trik, díky kterému zůstane maso po naložení krásně měkké a křehké.

Na jogurtovou marinádu potřebujete: 500 g Selského bílého jogurtu Hollandia, 12 ks kuřecích paliček, čerstvé bylinky, koření dle chuti (indické, tzatziky či grilovací), 2 stroužky česneku, sůl a olivový olej

Postup: Ideálně jeden den před hodováním začněte s přípravou marinády, jejímž základem je bílý jogurt Hollandia. Do jogurtu vmíchejte koření, nadrcený česnek, sůl a pepř. Variace koření je zcela individuální. Nakonec přidejte lžíci olivového oleje. Kořením opravdu nešetřete, jogurt celkově zjemňuje chuť.

Kuřecí paličky naložte do marinády s čerstvými bylinkami. Maso nechte odpočívat v lednici alespoň přes noc.

Křupavé paličky marinované v jogurtu přímo vybízí ke grilování

Tip:Jako přílohu zvolte zeleninový salát, například z ledového salátu, rukoly, ředkviček, cherry rajčátek, s čerstvou bazalkou. Zakápněte citronem a panenským olivovým olejem, osolte a opepřete.

Pomazánka z jogurtu je i skvělým dipem

20 minut, 4 porce, chuťovka

Přijdou k vám přátelé a vy chcete rychle vykouzlit drobné pohoštění, z věcí které máte běžně doma. Bylinková a česneková pomazánka nikdy nezklame.

Budete potřebovat:200 g Selského bílého jogurtu Hollandia, 200 g tvarohu nebo lučiny, 3 stroužky česneku, bylinky (bazalka, rozmarýn, petržel, pažitka), sůl, pepř, 150 g strouhaného polotvrdého sýra.

Postup: Pomazánka z jogurtu je jednoduchá, a hlavně si ji připravíte během chvilky. Základem je dobrý bílý jogurt. Ideální poměr jogurt-lučina nebo tvaroh je půl na půl a přidejte strouhaný sýr. Dále přimíchejte pepř a sůl dle chuti a máte hotový základ pomazánky. Nyní se můžete rozhodnout, zda polovinu dochutíte prolisovaným česnekem a druhou polovinu nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami.

Tip:Pokud můžete pomazánku připravovat s předstihem, je to lepší, protože se česnek a bylinky rozleží a lépe vynikne chuť. Místo pečiva využijte pomazánku jako dip k pokrájené zelenině (mrkev, celer, salátová okurka) či k tortillovým lupínkům.

Zdravou variantou nezdravého „zobání“ po večerech může být i zelenina s jogurtovým dipem

Více se o jogurtech Hollandia dozvíte zde : https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10010037-jogurtynebo na www.hollandia.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám