Hlavní obsah

Jsem atraktivní, ale budu někdy šťastná?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Muži se krásných žen bojíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Krása - dar, nebo prokletí? Je úžasné, jak hojně reagujete na současné Téma týdne. Vybrali jsme názor čtenářky Zuzky, která se nám svěřila: Nevím, jestli stojí za to být krásná, ale rozhodla jsem se reagovat na článek o kráse. Moc mne zaujal a nacházím v něm částečné shody, které v životě vidím a i zažívám.

Článek

Jestli je krása dar, nebo prokletí, to neumím říct a ani si nemyslím, že by to  bylo tak jednoduché. Nehledě na to, že krása je hrozně subjektivní pocit.  Někdo řekne: „Podívej, to je krásná ženská." A zrovna v mých očích je krásná  úplně jiná. V určitých životních situacích může hrát krása důležitou roli, pak  může být krása dar. Kouká-li čtrnáctiletý puberťák po děvčatech, rozhodně  kouká spíše po těch hezkých a ne po těch chytrých a na první pohled  nepřitažlivých. I on v pozdějším věku pozná, že krása není vše.

Možná že z tohohle prozření pak vzniká to, že se chlapi krásných ženských bojí nebo k nim nemají důvěru, ač to mohou být úplně obyčejné ženy, milé, sympatické, dělají obyčejné věci, nebojí se manuální práce a o svém volnu se klidně navlečou i do tepláků!

Změnila jsem se, ale štěstí mi to nepřineslo

Nikdy jsem si nepřipadala krásná a ani si nepřipadám. V dětství a dospívání jsem k tomu ani neměla důvod. Byla jsem holka, co se dobře učila, ovšem neprůbojná a se silnější postavou. V době dospívání jsem si to velmi uvědomovala a viděla, že ty hezčí to mají jednodušší. Vystudovala jsem vysokou školu, měla pár vztahů, nějak nepřežily. V čem je chyba, bůh ví. Změnila jsem se, zhubla, změnila vizáž a posílila sebevědomí, ale stále si nepřipadám krásná, myslím si, že jsem úplně normální a obyčejná holka.

Jsem sama, nepřikládám to za vinu svému zjevu jako v pubertě, vím, že to není jen o vzhledu. Na ulicích potkávám sympatické muže, kteří chodí ruku v ruce s obyčejnými ženami, které jsou pro ně nějakým způsobem určitě velmi zajímavé. Proč se neumím seznámit s takovým normálním chlapem?

Kamarádka mi o víkendu nad sklenkou vína řekla: „To je těžký, ty jsi teď v očích mužů atraktivní a zároveň chytrá ženská, takových se oni bojí, oni nevědí, že jsi fajn a nebereš vše rozumem, že si umíš zanadávat, že to umíš s dětmi, nechodíš jen nastrojená a v botách na podpatcích, že vyrazíš na kolo, v pohorkách do hor."

Krása? Dar i prokletí

Proč lidé trpí předsudky? Budu někdy taky šťastná? Podle mého krása je dar i prokletí zároveň. Všem ženám, které jsou krásné, držím palce, ať je pro ně krása dar, a to nejen ve vztazích, ale i v zaměstnání a všude jinde, všem ženám, které jsou v očích ostatních obyčejné, přeju, ať pro ně vzhled není prokletí. VŠECHNY jsme krásné!

Už teď můžete psát na téma: Vysvědčení: Bít či nebít? Ptáme se, jaké máte vy zážitky s vysvědčením? Trestali vás rodiče za špatné známky? Jaká byla pro vás největší odměna za pěkné vysvědčení? Jak jste spokojené s výsledky vašich dětí a jak je za ně chválíte nebo trestáte? Svůj příběh nebo názor pište na info@prozeny.cz a zařaďte se mezi možné výherkyně příjemných 500 korun.

Načítám