Hlavní obsah

Jsem jedinečná. A jaká jste Vy?

Reklama

Podívejte se okolo sebe a určitě uvidíte spousty jedinečných žen. Ale vědí to o sobě? Zbytečně se podceňují a ty úžasné věci, které dělají, jim připadají samozřejmé a ani trochu výjimečné.

Článek

Máte i vy občas problém pochválit se? Pokud ano, zkuste si malou hru, která vám možná poodhalí váš pohled na samu sebe. Připravena? Začínáme. Pohodlně se posaďte a představte si, že stojíte proti čokoládě. Je jedno, co si představíte, ale mělo by to být něco, co máte ráda a co ve vás vyvolává pozitivní pocity. Stojíte tedy proti čokoládě a říkáte jí věci, které se vám na ní líbí a které máte ráda.

Co říkám čokoládě

Líbí se mi tvoje krásná barva, tvůj lesk a nádherná vůně. Snad každý tě má rád a vyhledává tě. V obchodě si tě rádi kupují a každého potěšíš jako dárek. Jsi prostě skvělá. Tvoje chuť je lahodná, přímo se rozplýváš na jazyku. Jsi skvělá hořká, mléčná, ale i oříšková, ale mně chutnáš i s nějakou dobrou náplní. A dokonce i se solí jsi zajímavá. Vlastně jsi vždy zajímavá, protože i tvůj malý kousek dovede lidem spravit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Takže vlastně děláš samé dobré skutky, i když o tom asi sama nevíš.

I malý kousek dokáže lidem spravit náladu

Hra pokračuje – co říká čokoláda

Teď čokoládu obejděte a podívejte se jejíma očima na ženy kolem sebe. Co čokoláda říká? Že se málo usmívají, že jsou unavené a nedovedou se radovat ze svých úspěchů, že ani žádné úspěchy necítí. Říká, že si nepřipadají krásné a žádoucí, že mají kila navíc a vrásku mezi očima. Že nemají příliš vysoké sebevědomí a nedovedou se prosadit, nikdo je nepochválí a ony jsou z toho smutné…

A teď si uvědomte, že její oči viděly vás a hodnotily vlastnosti, které sama na sobě nemáte ráda, které vám nedovolují být sebevědomou ženou. Chcete taková být? Určitě ne.

Vraťte se tedy před čokoládu a poděkujte jí za její pohled a řekněte jí, že taková nejste a určitě být nechcete. Vzpomeňte si na ty krásné vlastnosti, které jste jí říkala, a ten pozitivní pocit si uložte do svého srdce. Zkuste si říct nahlas: jsem skvělá, každý je se mnou rád, jsem zajímavá a sebevědomá žena. Život mám pevně ve svých rukou. Dělám výjimečné věci, jsem úspěšná a šťastná. Jsem jedinečná!

Jaký ta hra měla smysl? Kdykoli začnete o sobě pochybovat, řekněte si v duchu a ještě lépe nahlas všechny pozitivní vlastnosti, které jste si uložila do srdce. A uvidíte, že ty chvíle pochybování budou ustupovat, až zmizí úplně. Protože vy jste jedinečná a výjimečná!

Udělejte si radost a odměňte svou jedinečnost

Pojďte se s čokoládou bavit na Facebooku: www.facebook.com/jsemjakajsem/

Reklama

Načítám