Hlavní obsah

Jsou dny džínů „sečtené"?

Foto: pseriesstylist.com

Kalhoty s vysokým pasem se opět vracíFoto: pseriesstylist.com

Reklama

Hurá! Zdá se, že se nadvláda džínů přeci jen blíží ke svému konci. Tedy nechápejte nás špatně, denim milujeme, ale jistě uznáte, že všeho moc škodí. Také patříte mezi ženy, které nenosí nic jiného než tuhle modrou „uniformu“? Zkuste ve svém šatníku udělat místo i jiným kalhotám než těm džínovým!

Článek

Džíny jsou nesmrtelné, nosí se už pěknou řádku let a pěknou řádku let se nosit ještě budou, ale poslední dobou se na výsluní začínají stále více protlačovat kalhoty. Po kterých typech byste se měla letos poohlédnout?

Kalhoty s vysokým pasem

Kalhoty s vysokým pasem jsou nejen trendy, ale také pohodlnější, lichotivější i šetrnější než bokovky (jak vám mohou škodit, se dočtete v článku Džíny: Víme, které škodí zdraví!). „Vyšší sed určitě uvítají dámy se silnější spodní částí těla a kratšíma nohama, tyhle kalhoty totiž opticky prodlužují,“ říká stylistka Dana Beranová ze serveru stylistkaberanova.cz. A jak na styling? Tričko nebo košili nechte zastrčené v kalhotách a přidejte širší pásek. Přihodit můžete i vestu.

Kalhoty do pasu: zleva Zara, Mango, H

„Skinny“ kalhoty

V extra úzkém provedení neseženete jen džíny, ale i kalhoty. Momentálně se dává přednost neutrálním a tlumeným barvám, ale na jaře se budeme stále častěji setkávat s různými barevnými variacemi. Máte silnější nohy? Úzkým nohavicím se raději vyhněte. „Kalhoty by se vám neměly zařezávat do stehen nebo svou přiléhavostí upozorňovat na silnější lýtka. Správně ale nejsou ani široké nohavice. Jste-li silnější, volte zlatou střední cestu,“ říká stylistka Beranová.

Skinny kalhoty: Promod, Bandolera, Mango

Kargo s kapsami

Kalhoty s kapsami jsou trendy, ale ne v podobě širokých, vytahaných „kapsáčů“ jako kdysi. Nosí se v užší variantě a kromě klasické khaki barvy bývají v béžových, šedých, hnědých či černých provedeních. „Kalhotám s kapsami se vyhýbejte v případě, že máte širší boky,“ dodává stylistka Dana. Krásně vypadají v kombinaci s vestami. Kromě kožené nebo té s chlupy k nim můžete obléknout i svou oblíbenou džínovou. V kombinaci s látkovými kalhotami totiž džínovina vypadá mnohem lépe, než kdybyste ji oblékla k „denimkám“.

Kargo kalhoty: Zara, Bandolera, H

Kalhoty s puky

Kalhoty s volnějšími nohavicemi a puky už nepatří jen do kanceláře. Nedržte se přitom jen těch klasických černých a zkuste ty v přírodních tónech. Klidně je oživte zajímavým páskem, ať už širokým nebo dlouhým tenoučkým, který omotáte nadvakrát. Pozor si dejte na jejich délku. „Kalhoty by v elegantní verzi měly spodním lemem přesahovat podpatek a téměř se dotýkat země nebo končit centimetr nad ní. Příliš krátké kalhoty nohy zkracují, nepěkně plandají kolem kotníků a působí neupraveným dojmem,“ upozorňuje Dana Beranová.Kalhoty ale můžete také upravit po svém. Pěkně vypadají lehce ohrnuté a doplněné kotníčkovými botami.

Kalhoty s puky: H, Zara, Promod

S volnějším rozkrokem

Nefandíte harémovým kalhotám s rozkrokem u kolen? Zkuste alespoň ty, které jsou jen v horní části trochu volnější a směrem dolů se zužují. Vypadají dobře a hlavně, jsou extrémně pohodlné! Zatímco v zimě jsou lepší kousky ze silnějších materiálů, na jaře se budou nosit v lehoučké variantě a světlých barvách.

S volnějším rozkrokem: Zara, Salvatore Ferragamo, Mango

Kožené kalhoty: Balmain, Zara, Mango

Kožené

Jste odvážná a máte nohy, které stojí za to ukazovat? Nasoukejte se do úzkých kožených kalhot. Přidejte podpatky, bílé tričko, sáčko a nějaký ten náhrdelník a máte super party model. Po vzoru Balmainu můžete vyzkoušet i jiné barevné variace kůže než jen černé.

Přesvědčili jsme vás, nebo nadále nedáte ani krok bez džínů?

Reklama

Načítám