Hlavní obsah

K čemu je dobrý sex?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sexem ke zdraví a spokojenostiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování má pozitivní vliv na kreativitu a bystří rozum. To je způsobeno tím, že během prožívání sexuální extáze jsou stimulovány mozkové buňky. Odborníci doporučují jako optimální osmou hodinu ráno. Podle provedených výzkumů dokonce studentům pomáhá správně načasovaná masturbace k lepšímu zvládnutí zkoušek.

Článek

Časopis Žena +

Sex posiluje svalstvo

Při zvýšené frekvenci dýchání se bránice stahuje a stimuluje břišní svaly. U mužů se kromě toho zesiluje vyplavování testosteronu. Toto anabolikum pomáhá nastartovat tvorbu bílkovin, které jsou důležité pro růst svalů a tvorbu kostí.

Sex uvolňuje celé tělo

Vydatná soulož posiluje ochablé zádové svalstvo a odstraňuje migrénu. Navíc při sexu zvýšená hladina adrenalinu snižuje škodlivé psychické vypětí.

Sex mírní bolesti

Když hormonální žlázy běží na plné otáčky, jsou všechny smysly omámené jako po dávce morfia. Každý dotek uvolňuje svaly, každá pohlavní stimulace blokuje bolest. Prováděná pozorování u žen prokázala, že při orgasmu je mez bolesti vyšší o 70 %.

Sex upevňuje vztahy

Žhavý sex sice nemůže zachránit mizerný vztah, ale je nepochybné, že je nenahraditelný pro šťastný poměr. Hormon oxytocin prohlubuje tělesný svazek mezi partnery.

Sex má příznivý vliv na zuby

Čím silnější je vyměšování slin, tím menší jsou škody, které mohou na zubech způsobit kyseliny. Proto se líbejte a různě ,,olizujte", jak jen to nejvíc půjde. Zubní lékaři zjistili, že nedostatek sexu napomáhá kazivosti zubů a poruchám skloviny.

Sex prodlužuje věk

Muži, kteří zažívají nejméně dvakrát týdně orgasmus, se dožívají v průměru vyššího věku než ti, kteří jsou pohlavně aktivní pouze jednou za měsíc.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Noc plná vášně vám prospějeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Sex udržuje svěžest a zlepšuje stav prostaty

Díky pravidelným orgasmům zůstává prostata elastická a neinklinuje k typickým mužským problémům. Studie potvrzují, že lidé s čilým sexuálním životem vypadají až o deset let mladší než jejich línější vrstevníci. Kromě toho sex podporuje udržování hormonální rovnováhy, následkem čehož u žen nastává později menopauza.

Sex pomáhá udržovat pěknou postavu

Na žebříčku přípravků na hubnutí se sex nachází zcela na vrcholu: příjemnějším způsobem se 200 kalorií za 20 minut snad ani nedá spálit. Ale to není všechno! Pokud se žena dostane do opravdové extáze, zvětší se jí objem ňader až o čtvrtinu. Kromě toho sex působí jako zázračné preventivní opatření proti křečovým žílám a celulitidě.

Sex rozpouští strasti

Rozkoš vhání do těla serotonin a dopamin. Ty potlačují špatnou náladu a beznaděj. Promilovaná noc proto učiní konec mnoha problémům.

Sex posiluje náš imunitní systém

Noc plná sexu má dlouhodobý efekt, který se projeví posílením imunitního systému. Oxytocin omezuje působení stresového hormonu kortizolu. Tělo vytváří více bílých krvinek. Tím vám ušetří i finanční náklady na vitaminové preparáty.

Sex zvyšuje náš sex-appeal

Sex vás učiní přitažlivou! Erotický šarm totiž pochází z prožité extáze a nikoliv z kosmetických salonů. Osmnáctkrát silnější prokrvení při orgasmu odstraňuje nečistoty na kůži a vyhlazuje vrásky.

Pravidelný sexuální styk zpomaluje stárnutí

Prospívá pleti a udržuje srdce v kondici. Lidé, kteří si často užívají sex, také méně trpí cukrovkou, vysokým tlakem a jinými kardiovaskulárními chorobami. Sexuální akt navíc zabraňuje vzniku arteriosklerózy, protože mozek při orgasmu uvolňuje endorfiny, které roztahují cévy a žíly.

Aha.. ach ano, sex je dobrý také k tomu, aby lidstvo nevymřelo.

Časopis Žena +

Reklama

Načítám