Hlavní obsah

Kadeřníkem roku 2013 se stal Jan Balcařík!

Reklama

V pražském Průmyslovém paláci proběhlo v minulých dnech vyhlášení výsledků nezávislé kadeřnické soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards! Kdo vyhrál?

Článek

Jde o prestižní soutěž, která již třináctým rokem probíhá za podpory Schwarzkopf Professional, divize profesionální vlasové kosmetiky společnosti Henkel. Titul Kadeřník roku 2013 (Hairdresser of the Year) získal Jan Balcařík z Bomton Studií!

Slavnostní Galavečer se nesl v duchu moderního předávání „kadeřnických Oscarů“. Hosté u kulatých stolů měli možnost sledovat představení vlasových trendů Essential Looks na jaro/léto 2014 od Schwarzkopf Professional, které hýřilo barvami a technickou propracovaností jednotlivých účesů.

Titul Kadeřník roku 2013 získal Jan Balcařík

Svoji tvorbu v rámci vlastních velkolepých vlasových show představili významní kadeřníci Jana Burdová a Michal Zapoměl. Jana Burdová, loňská vítězka Kadeřníka roku, vystoupila s úchvatnou show pod názvem Individuality. Michal Zapoměl, ambassador značky Essensity, ve své show RoaR přenesl hosty večera do divoké džungle plné zářících barev. Současně s vyhlášením nového Kadeřníka roku vstoupila Jana Burdová do kadeřnické Síně slávy, to díky jejím třem vítězstvím hlavního titulu Kadeřníka roku v letech 2008, 2009, 2011.

Letošní ročník se konal po dvou letech a rekordní účast v soutěži potvrzuje, že se tento nastolený trend osvědčuje. Zároveň všechny lístky na galavečer byly vyprodané, což velký zájem kadeřníků jen potvrzuje.

Ukázka z vlasové show RoaR Michala Zapoměla

Nezávislá porota složená z českých i mezinárodních kadeřníků a zástupců módního průmyslu přidělila hlavní titul Kadeřník roku Janu Balcaříkovi (Bomton Studia, Praha), který získal také cenu v kategorii Pánský komerční účes.

Pro vítězství v ostatních kategoriích si na pódium přišly i další známé tváře. Po dvou soškách získali kromě Jana Balcaříka i Zuzana Falťánová (Salon ZF, Banská Bystrica) za kategorie Dámský komerční účes Slovensko a Cena tisku Slovensko a Romana Topinková (Salon Matrix R.T., Plzeň) za kategorie Dámský komerční účes Čechy a Avantgardní účes.

Jedno ze soutěžních děl vítěze Jana Balcaříka

Nové jméno přinesla kategorie Objev roku, kde své prvenství vybojovala Žaneta Lichnová (Toni, Praha). Cenu za nejlepší tým roku si odnesla Bomton Studia z Prahy. Sošku Nejlepšího koloristy roku získala Jana Hofmanová (Jet Set, Praha), vítězem Dámského komerčního účesu Morava se stala Marie Cnostová (Salon Šuta, Hevlín).

Cena veřejnosti přinesla vítěze z obou zemí – za Českou republiku v této kategorii zvítězila Nina Krajčo (Bomton Studia, Praha), za Slovensko se vítězem stala Jana Kukučková (Salon Anar, Žikava). Prvenství v kategorii Cena tisku za Slovensko patří Zuzaně Falťánové (Salon ZF, Banská Bystrica) a za Českou republiku Leoně Michalové (Salon Fame, Praha).

Show Individuality Jany Burdové

Večerem provázela známá slovenská moderátorka Adéla Banášová a vyhlašování výsledků doplnil doprovodný program, ve kterém nechybělo dynamické vystoupení skupiny Tam Tam Batucada či zazněly písně od Klara. feat. Bucinatores Orchestra v živém podání. Na slavnostní večer plný emocí, krásy a kreativity dorazily i další kadeřnické celebrity a osobnosti módního a společenského života. Z českých celebrit nechyběly například Česká Miss 2006 Renáta Langmannová, herečka Jitka Schneiderová či zpěvačka Bára Basiková a Mahulena Bočanová.

Ukázka z vlasové show Essential Looks

Slavnostní galavečer soutěže Kadeřník roku, která vznikla v roce 1985 ve Velké Británii a v současnosti se koná v řadě dalších zemí, každoročně vedle vítězů dílčích kategorií vynese na výsluní slávy absolutního vítěze s titulem Kadeřník roku. Sponzorem a organizátorem soutěže je Schwarzkopf Professional, divize profesionální vlasové kosmetiky firmy Henkel.

Reklama

Načítám