Hlavní obsah

Kam se vydat v Česku za exotikou?

Foto: Moneta

Exotika v ČeskuFoto: Moneta

Možná to ani netušíte, ale i u nás jsou místa, kde můžete zažít exotiku. Některá máte možná kousek, za jinými se rozhodně vyplatí dojet.

Článek

Kdo by neznal lom Velká Amerika. Možná ale netušíte, že se jedná o celou soustavu vápencových lomů v Českém krasu u obce Mořina, kde najdete i Malou Ameriku a Mexiko. Rozhodně je stojí za to navštívit. Nedaleko se nachází i Karlštejn, takže se jedná o ideální způsob, jak spojit výlet do přírody s návštěvou slavného hradu.

Probádejte muzea

V Česku najdete spoustu krásných muzeí, která se zaměřují na cizí kultury. V hlavním městě je Náprstkovo muzeum afrických, asijských a amerických kultur, které vás přenese do života vzdálených civilizací, a zjistíte vše podstatné o jejich odkazu.

Zoo je tím pravým místem

Tu pravou exotiku zažijete v zoo, kde uvidíte zvířata z nejrůznějších koutů světa a dozvíte se vše podstatné o jejich životě. Nejznámější zoologické zahrady najdete v Praze, Liberci nebo Dvoře Králové. Ale zkuste i jiné, třeba v Chlebech u Nymburka. V Dvorci u Borovan najdete dokonce park exotických zvířat. Nejde nezmínit také jediný safari kemp, který se nachází ve Dvoře Králové, v němž můžete zvířata pozorovat třeba ze stanu nebo z karavanu.

Tip! Plánujete dovolenou v cizině? S běžným účtem Tom od MONETA Money Bank čerpáte výhody i za hranicemi České republiky. Jednou z nich je například výběr hotovosti ze všech bankomatů v zahraničí zdarma.

Prozkoumejte papouščí zahradu

Pokud jste už navštívili všechny známé zoo, zkuste nějakou netypickou. V Bošovicích nedaleko Brna vznikla první papouščí zoo. Prohlédněte si na sto voliér s exotickými, i velmi ohroženými druhy ptáků. Najdete zde neskutečné množství druhů papoušků ze tří kontinentů.

Co dalšího navštívit?

Unikátní příležitost nabízí Minaret v Lednicko-valtickém areálu nedaleko Mikulova. Jedná se o orientální rozhlednu, která je zapsaná na seznamu UNESCO. Pokud preferujete čínskou kulturu, nenechte si ujít Čínský pavilon z 19. století, který najdete v Podzámecké zahradě v Kroměříži.

Reklama

Načítám