Hlavní obsah

Karel Gott a jeho osudové ženy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Karel Gott zemřel. Ještě letos v létě oslavil s velkou slávou 80. narozeniny, nazpíval duet s dcerou Charlotte a poskytl materiál pro dokumentární film a životopisnou knihu. Ačkoli napoprvé boj s rakovinou vyhrál, podruhé podlehl.

Článek

„Nemám paměť na jména, tak jí říkám lásko má,“ zpívá v písni Je jaká je. Těžko říct, zda se inspiroval ve svém milostném životě, ale je pravdou, že kolem Karla Gotta, který zemřel, se vždy motalo mnoho žen. Nicméně jen pár z nich je těch jeho osudových.

Nejedné dívce se z něj podlamovala kolena, a to bez ohledu na to, zda bylo zpěvákovi dvacet, nebo sedmdesát. Své popularity si vždy velmi užíval a nechtěl se vázat, což ostatně i sám přiznával. Žádnou nikdy nevodil za nos a nesliboval vzdušné zámky. A stejně se mu několik z nich propsalo do života.

Marie Gottová (†66)

Snad pro každého muže je osudovou jeho matka. Vždyť právě tato žena mu dala život a pečovala o něj! Navíc se svojí maminkou Marií měl Karel velmi dobrý vztah, což sám několikrát přiznal v rozhovorech. Vždy ho totiž podporovala v tom, co dělal a v jeho kariérních začátcích mu velmi pomohla. Sama toužila po vnoučatech, ale bohužel se jich nedočkala. Respektive první Gottova dcera, Dominika, se narodila ještě když byla maminka naživu, jenže on to chvíli před světem tajil.

Antonie Zacpalová (84)

Zpěvák v mládí nebyl úplně rodinný typ, těžko si tedy představit, jak moc v něm hrklo, když mu Antonie Zacpalová oznámila, že se mu narodila dcera. Ačkoliv spolu chodili pouze půl roku, bývalá jazzová tanečnice Karlínského divadla, se kterou se Slavík seznámil při natáčení videoklipu k hitu Lady Carneval, otěhotněla. V roce 1973 se narodila Dominika, Karel Gott se o tom ale dozvěděl až devět měsíců poté, co přišla na svět. Nikdy se ale na Antonii ani Dominiku nevykašlal – finančně je podporoval. Mistr byl velice lidský, ale také geniální.

Foto: Profimedia.cz

Antonie Zacpalová byla tanečnice, se kterou se Mistr seznámil při natáčení videoklipu Lady CarnevalFoto: Profimedia.cz

Dominika Gottová (46)

Dominika dlouho nevěděla, kdo je její otec. Tomu se totiž dařilo to držet pod pokličkou dlouhých deset let. Koho geny nosí, se dozvěděla jednoho dne z magazínu Mladý svět. V jejích patnácti letech rozhodl Karel Gott, že by Dominika měla nosit jeho příjmení. Jak tedy zprvu svoji dceru odmítal, postupem let si k ní našel vztah. Dominika je vdaná za finského bubeníka Timma Tolkiima (53).

Foto: Profimedia.cz

Nejstarší dcerou je Dominika, jejíž maminka je Antonie ZacpalováFoto: Profimedia.cz

Iveta Kolářová (52)

Další velmi důležitou ženou v životě Karla Gotta byla Iveta Kolářová. Byla to mistrova velká fanynka a obrážela většinu jeho koncertů. Jednou se jí podařilo dostat se do jeho šatny, seznámili se a začali se spolu vídat. Vztah ale dlouho nevydržel ani v tomto případě, ale podobně jako u Antonie Zacpalové, Gottovi se podařilo zplodit dalšího potomka. Opět dceru. Lucie se narodila v roce 1987, to už ovšem Karel Gott zpíval jiné…

Foto: Profimedia.cz

Iveta Kolářová byla Gottova velká fanynka. Když spolu začali randit, zajisté to pro ni muselo být jak ten nejkrásnější senFoto: Profimedia.cz

Lucie Kovaříková (32)

Drobná dívka, do které byste rozhodně neřekli, že je dcerou slavného Karla Gotta. Je vdaná, má dva syny a pracuje v obchodě s oblečením. Na rozdíl od své starší nevlastní sestry Dominiky se snaží médiím maximálně vyhýbat a ani se příliš neukazuje ve společnosti. Což ale neznamená, že by se nestýkala se svým otcem, naopak. Podle všeho spolu měli dobrý vztah a byli v kontaktu. Karel Gott mohl být za ni šťastný – vždyť přivedla na svět dva jeho vnuky! Konečně také nějaký mužský v rodině.

Jitka Svobodová (53)

Jitce bylo devatenáct let, když se se zpěvákem seznámila. Psal se rok 1984 a jejich vztah byl plný vášní. Jako kdyby se ti dva hledali, až se našli. Chodili spolu pět let, ale nakonec vztah neustál to, že měl mistr dvě dcery, z čehož jedna se narodila právě během vztahu s Jitkou Svobodovou. Karel Gott druhého potomka dlouho zatloukal, prý údajně právě kvůli této krásce, které nechtěl ublížit.

Foto: Profimedia.cz

S Jitkou Svobodou trval vztah pět letFoto: Profimedia.cz

Alice Kovácsová (53)

Každý má v životě tu jednu spřízněnou duši, a tou Mistrovou byla zřejmě Alice Kovácsová. Seznámil se s ní v roce 1983 a nějakou dobu spolu chodili. Gott na ní vzpomínal jako na jedinečnou dívku, která se nikdy na nic neptala, nevyčítala. V roce 2017 vyšlo najevo, že se Gott se svojí bývalou láskou, současnou partnerkou Ondřeje Havelky (64), stále vídá. Což nesla nelibě Ivanka. Právě ona totiž zakázala svému manželovi, aby se se svojí kamarádkou dále vídal. Jenže kdo by zahodil staré přátelství.

Foto: Profimedia.cz

Alice byla prý jeho spřízněnou dušíFoto: Profimedia.cz

Ivana Macháčková (43)

Těžko říct, zda byla Ivana Macháčková, dnes Gottová, jeho osudovou ženou, nebo andělem strážným. Poprvé se spolu setkali v roce 1998, kdy bylo Ivaně 22 let, avšak žádná láska na první pohled to nebyla. Ta přicházela až postupně, během přátelství, které mezi nimi vzniklo. Ivanka ale byla první žena, která od Mistra dostala klíče od jeho vily a se kterou zatoužil nejen strávit zbytek života, ale také si ji vzít a mít s ní rodinu. Plánovaně se jim tak narodily dcery Charlotta Ella a Nelly Sofia.

Foto: Profimedia.cz

Ivana je jediná žena, kterou si Gott kdy toužil vzít, a také vzalFoto: Profimedia.cz

Charlotte Ella (13)

Když Ivana čekala první dítě, s manželem si schválně nenechali říct, co to bude. Mistr zřejmě do poslední chvíle doufal, že to bude konečně vytoužený syn. Ostatně – i všichni kolem mu přáli syna, a tak po celou dobu těhotenství do vily na Bertramce chodily modré oblečky a hračky. Na svět však přivítali Charlottu Ellu. Ta zřejmě půjde v otcově šlépějích, vůbec se nestydí, což ukázala v roce 2016, kdy za něj převzala Slavíka. Zahrála si také několik roliček v muzikálech a se svým otcem nazpívala dojemný duet Srdce nehasnou.

Nelly Sofie (11)

Ani napočtvrté to nevyšlo a Karel Gott opět přivítal na svět dceru, nikoli syna. Nelly Sofie se narodila dříve, než se předpokládalo, což jí ale v ničem rozhodně neomezuje, ani nepřihoršuje. Známí si ale tehdy z Mistra začali dělat legraci, že on zřejmě nic jiného, než holky dělat neumí. Na druhou stranu, kdo ví, kolik Gottů ještě běhá po světě, aniž by věděli, kdo je jejich otcem.

Foto: Profimedia.cz

Nelly Sofie (vlevo) a Charlotte Ella tatínka podobou opravdu nezapřouFoto: Profimedia.cz

Více o Karlu Gottovi a jeho životě a práci si můžete přečíst ve speciálu. A pokud vás zajímá, čím jezdil, prohlédněte si galerii. Smrt Mistra ale zasáhla i fotbalisty. Čím mu chtějí vzdát hold?

Reklama

Načítám