Hlavní obsah

Jak dobře jste znali Karla Gotta? Otestujte se!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve světě showbyznysu se úspěšně pohyboval desítky let, nazpíval tisíce písní a prodal miliony hudebních nosičů. Rád maloval i miloval, byl otcem čtyř dcer a měl dva vnuky. Máte pocit, že jste jej dokonale znali? To prověří náš kvíz.

Článek

Životních i profesních úspěchů měl na svém kontě požehnaně. A my všichni máme tak trochu pocit, že jej dobře známe. Byl to přece Božský Kája, který se před veřejností za každou cenu neskrýval a se svými fanoušky se dělil v rozumné míře i o své soukromí. Ale víte o něm opravdu všechno? Odpovězte na naše otázky v kvízu a uvidíte.

1. Karel Gott byl vtipný a bezprostřední řečník, velmi často jste jej slyšeli mluvit spatra. Pokud si nechával s proslovy poradit, obracel se na
2. V roce 2005 vyhlásila Česká televize anketu Největší Čech, v níž se volila největší osobnost naší historie i současnosti. Zpěvák anketu nevyhrál, ale byl první mezi žijícími osobnostmi. Na kolikátém místě se umístil?
3. Jedna z nejslavnějších písní Karla Gotta je Lady Carneval z roku 1968. Jaká příhoda se pojí s jejím vznikem?
4. Co bylo v dětství a mládí vášní Karla Gotta a nejčastějším motivem jeho obrazů?
5. Které z následujících tvrzení o Karlu Gottovi není pravdivé?
6. Kdo je autorem písně Srdce nehasnou, se kterou letos Karel Gott s dcerou Charlotte Ellou bodovali na Youtube a v rádiích?
7. Karel Gott byl známý tím, že rád přijal i roli ve filmu - často hrál sám sebe, ale nebylo to pravidlem. O jakou roli si řekl ve filmu Když draka bolí hlava?
8. Jak se Karlu Gottovi mimo jiné přezdívalo? Ke kterému zpěvákovi ze zahraničí byl přirovnáván?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Pokud máte ještě nějaké mezery, přečtěte si článek o Karlu Gottovi, anebo si pusťte speciální vydání pořadu Výlety do minulosti na Televizeseznam.cz.

Reklama

Načítám