Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Známe to všichni – člověk by si dal v práci k obědu něco dobrého a ideálně i zdravého a ne moc drahého, ale čas nebo nabídka v okolí tomu nepřeje. Uvařte si do krabičky. Čočku!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 3/4 hrnku čočky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžičky kari koření
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks citronu
  • 3 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 2 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čočku nejlépe den předem namočte do studené vody. Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, kari koření a nechte půl minuty provonět.

02.

Přidejte čočku, asi dva hrnky vody a uvařte doměkka. Ke konci vaření čočku osolte. Na závěr vmíchejte jogurt, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Nechte vychladit. Pro sytější oběd si do krabičky přidejte i vařené vajíčko.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 420,87 kJ
Bílkoviny31,36 g
Tuky20,96 g
Sacharidy64,68 g
Sůl0,79 g
SAFA9,23 g
Vláknina17 g
Cukry7,99 g
Související témata:

Načítám