Hlavní obsah

Staňte se stylovou lady

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kašmír je dodnes luxusní materiálFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehká kašmírová šálka vypadá skutečně luxusně a elegantně v kombinaci s halenkou, sukní a lodičkami a navíc vás skvěle ochrání před vlezlou zimou! Zkrátka neodmyslitelně patří do arzenálu každé ženy, která chce být vnímaná jako ta, která má styl.

Článek

Vymoženost jen pro bohaté?

Šály - a to především kašmírové - si ženy oblíbily v celé Evropě již v 18. století. Avšak vlastnit skutečný a pravý šál nebylo snadné. Toto exkluzivní zboží se dováželo lodí z Indie, a to v malých počtech. Ženy si zamilovaly jejich krásu, měkkost a exotické barvy se vzory. Protože původní materiál byl drahý, objevují se v Evropě napodobeniny orientálních originálů. První vznikly ve Francii a Vídni. V té době byl jedním z nejplodnějších dodavatelů vzorů francouzský mistr Antony Berrus.

Počátkem 20. století kašmírové šály a přehozy ztratily svůj post na výslunní a postupně vyšly z módy. Nicméně na konci 20. století se tento doplněk dočkal svého triumfálního návratu a velkým hitem se stala pashmina.

Pashmina

Pashmina je maxišála velmi lehká a vyráběna z kašmíru. Poprvé se objevily ve Velké Británii. Nejvíce se vyráběly v pastelových a sytých odstínech a nejdříve byly určeny pro chladné letní podvečery. I když přehozy byly vždy především výsadou evropských žen, do Evropy se dostala přes Spojené státy americké. Dnes se bez tohoto módního doplňku skutečná elegantní žena neobejde.

Foto: www.chocoso.com

V zimě vás zahřeje pletená šálaFoto: www.chocoso.com

Pokud však nejste milovnicí pashmin, ale v zimě nechcete prochladnout, je zde pro vás velký výběr kvalitních a překrásných šál z kašmíru, vlny či hedvábí. Velcí módní návrháři tento doplněk neopomíjejí, a proto nabídka je skutečně velmi široká, a to jak v barvách, tak vzorech.

Pokud máte rády extravaganci, pak vás potěší kolekce od Roberta Cavalli. Módní značka Fendi dává přednost jednoduché eleganci a jako vzor si zvolila především své logo s dvěma F. Velký mistr svého oboru Valentino dává přednost jemnosti a výrazným barvám. Další překrásné šály a pashminy najdete také v on-line obchodním domě s luxusním zbožím - www.beinstyle.cz.

Načítám