Hlavní obsah

Kdy je pravý čas na sex nebo dietu?

Foto: Thinkstock

Správné načasování je pro ženu důležitéFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miminko se nedaří, milování stojí za houby, štěstí aby pohledal... Proč nic nefunguje? Na vině je špatné načasování! A to je v životě ženy důležitější, než by se zdálo. Jak vyplynulo z několika britských studií, vše má u žen svůj konkrétní „pravý čas“. Například 28. rok je nejlepší pro zahájení diety. Na co a kdy je ten správný timing? Čtěte dál, dozvíte se něco i o svých partnerech!

Článek

Co vypověděly studie britských vědců a statistiků, kteří se v poslední době zabývali ženskou duší i tělem, o životech něžného pohlaví? Existují v nich jakési mezníky, které jsou pro ně mnohdy společné nebo podobné. Jak uvedl německý server Bild.de, takový je nejlepší věk pro…

… těhotenství: do 27 let

Žena je až do 27. roku života nejplodnější. Riziko komplikací u prvního dítěte je zhruba 10,43 procenta u žen ve věkové skupině 20 až 29 let, u těhotných ve skupině 35 až 39 let je toto riziko již 19,29 procenta.

… držení diety: 28 let

Z průzkumu výrobce produktů na hubnutí u tří tisíc žen vyplynulo, že 28. rok života je tím ideálním časem pro zahájení diety. Proč? Ženy v tomto věku mají silnější vůli a jsou ochotny tomu věnovat potřebné množství času. Ale samozřejmě začít není nikdy pozdě, že?

… dobrý vzhled: 31 let

I když většina modelek začíná svou kariéru v teenagerovském věku, ženy působí nejatraktivněji v 31 letech. Důvod je jednoduchý: V této fázi života jsou  nejsebevědomější. Bezpečně již vědí, jaké oblečení nebo make-up se k nim hodí, a málokdy se dopustí nějakého módního úletu. Vyplynulo to z průzkumu mezi 2000 ženami a muži, který realizoval britský kanál QVC.

… dobrý sex: od 40 let

Alespoň jeden pozitivní vedlejší efekt stárnutí: Sex je čím dál lepší! Britský časopis zabývající se zdravým životním stylem vyzpovídal dva tisíce žen na téma jejich sexuálního života. Až 77 procent čtyřicátnic mělo v tomto období nejlepší sex v životě. Svou roli hrají zkušenosti, ale i hormony. Klesá hladina estrogenu, naopak se mírně zvyšuje množství testosteronu a s ním i touha po milování.

… štěstí: do 48 let

Věk 48 je mezníkem. Před dosažením této hranice jsou ženy šťastnější než muži, poté se role otočí a muži vidí život optimističtěji. Proč? Zatímco dámy vidí více zklamání v lásce či jiné nezdary, muži naopak s věkem vnímají spíše dosažení svých cílů. Tento fakt objevili vědci z univerzit v Cambridgi a jižní Kalifornii.

… spokojenost se vzhledem: 60 let

Starší, ale přece lepší. I přes současnou posedlost vzhledem a botoxový boom je v tomto věku nejvíce lidí spokojeno s vlastním zevnějškem. Podle průzkumu časopisu Gala jsou šedesátníci se svou vizáží nejvíce v harmonii.

A jak to máte s životním načasováním vy? Řekněte nám to v diskusi pod článkem!

Načítám