Hlavní obsah

Kdy nastává krize v sexu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Miluji svého muže. Těžko se tomu možná věří, ale miluji ho již 20 let. Patřím k těm šťastným ženám, které se cítí se svým partnerem dobře. Ovšem před pár měsíci jsem si všimla, že se manžel začal vyhýbat milování. Vymlouval se na mnoho práce a na problémy ve firmě. Co mám dělat? Chybí mi to, nevím na čem jsem a i náš vzájemný vztah ochladl.“

Článek

Příběh dvaačtyřicetileté Evy a jejího pětačtyřicetiletého Honzy není ojedinělý. Mnoho žen trápí stejný problém. Většinou si ženy netroufají tento problém se svým partnerem řešit otevřeně. Trápí se otázkami: „Je to moje vina? Už mě nemiluje? Našel si nějakou jinou?“ Hledají vinu zejména na své straně a vůbec si neuvědomují, že jejich partner může trpět problémy s erekcí.

Muži trpící poruchou erekce velmi neradi o svém problému hovoří. Stydí se, svým partnerkám se začnou vyhýbat – uzavírají se do sebe. A přitom statistiky hovoří jasně, nejedná se o ojedinělý problém. Odhaduje se, že určitým stupněm poruchy erekce trpí v Evropě více jak 30 milionů mužů. Více než 50 % mužů ve věku nad 45 let se setkalo s poruchou erekce.

Návštěva lékaře, který provede celkové vyšetření je proto klíčová. Problémy s erekcí totiž mohou mít například pacienti trpící dosud nerozpoznanou cukrovkou nebo vysokým krevním tlakem. Dobrou zprávou však je, že až 95 % poruch erekce je léčitelných. Na českém trhu existuje několik léčivých přípravků na předpis, které dokážou pomoci. Nejčastěji se používají léky ve formě tablet.

Pokuste se s partnerem rozvinout debatu na toto téma. Počkejte na situaci, kdy budete mít oba klid, popište situaci, jak se cítíte a co se vám honí hlavou, jaká vysvětlení vás napadají a pak navažte rozhovor, jak se obáváte o jeho zdraví. Vždy je důležitá co největší otevřenost. Nebojte se problém řešit, můžete zachránit nejen svůj partnerský vztah, ale i zdraví svého partnera.

Detailnější odborné informace k této problematice a praktické rady i příběhy naleznete na www.lecba-erekce.cz.

Související témata:

Načítám