Hlavní obsah

Když chytne stará stodola

Foto: ilustrace Lenka Samešová

Foto: ilustrace Lenka Samešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle všech indicií mě už brzy čeká vášnivý prázdninový románek. K tomuto příslibu jsem se ovšem musela dopracovat přes výbuch smíchu v manželském loži, čtyři úkladné vraždy a novou podlahu na chalupě.

Článek

Pleš, ultrazvuk, oheň. Tak prý budou vypadat moje prázdniny, věští mi jedna z kratochvilných hříček na Facebooku. Tři slova, která jsem na první pohled přečetla ve změti písmenek, rozhodla o mém létě. Abych pravdu řekla, čekala jsem větší odvaz. S pleší trávím dovolenou už třicet let, i když se zpočátku schovávala pod vlasy. Ale aspoň to bude letos u moře. Ultrazvukem se přece domlouvají delfíni. Ale taky ho používají netopýři. Ti sídlili v naší staré stodole. Stodola? Oheň? O tom, co se děje, když chytne stará stodola, se povídá leccos. A léto k takovým požárům přímo vybízí. Ale jak ta stodola musí být stará? Je padesát let dostatečná kvalifikace na jedno pořádné vzplanutí? A co na to pleš, až mu stodola chytne před nosem? Zkušenosti mi říkají, že uřízne klacek, opeče buřta a pak, v klidu žvýkaje ožehlou uzeninu, počká, až stodola lehne popelem. Milý vesmíre, jestli do toho mohu mluvit, ohně netřeba. Já lehnu klidně i gaučem. Ostatně, moje indiánské jméno je Ospalá díra.

Mám bujnou fantazii, takže mi jméno, které mi přišila jedna z aplikací podle filmu, jenž jsem viděla naposledy, moc nepotěšilo. To mám z toho, že neholduji romantickým komediím. Krásná pokojská by mi slušela mnohem lépe. Na druhu stranu, jmenovat se Čtyři vraždy a jeden pohřeb, už dávno nejspíš sedím v base. Takže jsem z toho vyvázla ještě dobře a mohu se směle pustit do další hry. „Koukni, jaké tři emotikony užíváš nejčastěji. Přesně takový bude dneska tvůj sex,“ zní zadání. Smích, větší smích a ještě větší smích. Hele, nech si toho, to bylo dávno! A měla jsem v sobě litr vína! (On naštěstí taky, takže si můj výbuch smíchu nepamatuje. Aspoň myslím. Jinak bychom se těžko kdy dopracovali ke dvěma dětem.) Zkusím to ještě jednou a mrknu na další tři obrázky v řadě. Hřebík, hodiny, pivo. No jo, nová podlaha na chalupě. Ale co to vypovídá o našem sexu? Mnohé. Už dávno ho totiž pověsil na hřebík a večer si dá radši pivo. Aspoň tak to vykládá kamarádům v hospodě. Ale já vím, že ho občas, aby kluci neviděli, z rezavého hřebíku sejme. Takže to nejspíš nakonec klapne i s tou stodolou. Pokud ovšem nebude zrovna ospalá. 

Jestli chcete použít emotikony smíchu, tak si určitě přečtěte i starší fejetony Lucie Šilhové, které pravidelně každé pondělní ráno chystá pro svoji rubriku Očima padesátky

Načítám