Hlavní obsah

Když se v sexu nedaří

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Do vztahu zavítají i ty špatné chvíleFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Během sexuálního života každého páru občas dojde k situaci, kdy vášnivé a hezké chvíle vystřídají ty zlé. Vytratí se jiskra a trápení má za následek napětí. Ale co s tím?

Článek

Pokud se náhle přestane dařit, důvodů může být mnoho, počínaje předčasnou ejakulací milence až k neschopnosti dosáhnutí orgasmu u ženy. Na muže je ale v období „horších časů" vyvinut větší tlak, neb jeho milenka je schopna milování i bez prožití orgasmu, ale on kvůli poruchám erekce či vyvrcholení ovlivňuje průběh milostného setkání jich obou. Někdo by mohl nabídnout, že orgasmus vyvolaný jazykem nebo rukou je přeci taky skvělý (o tom nikdo nepochybuje), ale problémy se za vyvrcholení nedají schovávat donekonečna.

Když je partner oporou

S řešením potíží dokáže pohnout partner. Trpělivost, pohlazení, ochota naslouchat. To jsou hlavní znaky pomoci, jež dokáží ohrozit stres a soužení. Někdy stačí jen povzbudit protějšek k hovoru nebo uchlácholení, že je pro nás partner stále atraktivní - každý někdy potřebujeme slyšet slůvka chvály a cítit uklidňující pohlazení.

Muže většinou postihují tyto problémy:

Předčasné vyvrcholení

Vy jako partnerka můžete přispět ke zlepšení nastalé situace tím, že ho položíte na záda a jemně mu třete penis. Ve fázi, kdy se bude blížit k vyvrcholení, nezrychlujte tempo, ale dál setrvejte v původním pomalém rytmu až do ejakulace. Poté partnera ústy opět vydrážděte, aby byl připraven na milování. Druhý orgasmus si teď dá trochu načas a vy máte možnost se nestresovat jeho oddalováním.

Orgasmus nepřichází

Jestliže partner naopak vyvrcholení nedosahuje, nebo jen velmi obtížně, doporučuje se netlačit na něj s pohlavním stykem, ale vrátit se na začátek do dob mazlení, líbání, masáží a dlouhých předeher. Nějaká starost mu vzala sebevědomí a kuráž, takže je víceméně na vás, zda mu pomůžete dodat odvahu. Za vyzkoušení určitě stojí autoerotika - který muž by odmítnul dívat se na vás, jak masturbujete? Klidně mu dovolte, aby se podílel na laskání, když bude chtít. Odvrátíte tak pozornost od jeho vlastních černých myšlenek, což se počítá do kategorie báječných terapií.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vraťte se do dob dlouhých předeherFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Žena a starosti

Žena je náchylnější ke změnám a výkyvům režimu, takže se není čemu divit, že předmenstruační syndrom, náhlá bolest hlavy, nevhodná antikoncepce, porod potomka atd. zacloumají s jejím apetitem. V této chvíli by nám zajisté mnohé dámy potvrdily, že potřebují něhu a hlavně ohleduplnost partnera, aby své potíže překonaly.

Předehra začíná odpoledne

Nechuť k sexu či marná honba za orgasmem se dá vyléčit postupem, který zdánlivě nemá nic s milováním společného. Je potřeba protějšku naznačit, ať vás pozve kamsi za kulturou nebo na večeři, abyste prožili krásný večer. Vezměte si šaty, ve kterých jste svá, a vyžadujte prostě romantiku. Odborníci se shodují, že navrácení do romantičtějších situací vede k uvolnění blokací. Takže přivést muže na myšlenku, že všechno nezačíná až v posteli, považujte za svůj tajný domácí úkol...

Mluv se mnou!

Vhodné je také svěřit se partnerovi, že toužíte po větách typu: Chci tě dnes rozmazlovat. Máš krásné tělo, vlasy, ňadra... Je to s tebou úžasné. Miluji tě! Už jen oslovení a slovíčka dokážou vzrušovat a je škoda, že jich někdo nevyužívá. Takže pokud vám chybí, přihlaste se o ně! A to i v případě, že vám sexuální život momentálně nic nekomplikuje. Slyšet, že jste žádoucí, je krásně návykový medikament...

Reklama

Související témata:

Načítám