Hlavní obsah

Kila navíc? Šikovně je zamaskujte!

Foto: variable.cz

Vhodné oblečení zakryje drobné nedostatkyFoto: variable.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít tak dokonale souměrnou a štíhlou postavu. Která z nás si to nepřeje, že? Vy ale nesmutněte, s našimi tipy budete štíhlá, i když máte nějaké to kilo navíc. Jak? Díky správně zvolenému oblečení!

Článek

Neschovávejte se v oblečení!

Dámy mají bohužel často pocit, že jejich kila navíc zakryje volné oblečení, nejlépe o dvě velikosti větší. To je přitom největší chyba, kterou můžete udělat. Další hloupostí je kupování kalhot, které jsou vám opravdu „na doraz“ a ze kterých pak často lezou postranní špíčky. Pokud i vy bojujete s váhou, vybírejte oblečení, které vám dokonale sedne a zohledněte přitom partie, které potřebujete zamaskovat (viz níže). Nezapomeňte vždy vyzdvihnout to, co je na vás hezké. Jste silnější v horních partiích? Oblékněte volnější tuniku a užší džíny. Opravdu nikdy se neoblékejte do volného vršku i kalhot!

Pomohou vám doplňky

Pokud chcete vypadat štíhleji, musíte tomu uzpůsobovat i své doplňky. Stejně jako drobné ženy by se měly držet jemných doplňků, vy byste se neměla bát vsadit na ty objemnější. Dobrou volbou bude výrazný náhrdelník a větší kabelky, které jsou stále trendy. Ozdobte především místa, na které jste patřičně hrdá, doplněk k nim přitáhne pozornost. Naopak, pokud máte problémy s větším bříškem, nenoste široké opasky...

Zeštíhlete s barvou

Poučku, že tmavé barvy, zejména černá, zeštíhlují, určitě znáte. Ale víte, že stejným ztenčujícím dojmem působí i oblečení v jedné barvě? Pokud tak budete postupovat, nezapomeňte na odlišně barevné doplňky, které celek trošku „rozbijí“.

Foto: Thinkstock

Sukně nad kolena schová silnější stehnaFoto: Thinkstock

Zaměřte se na problematickou oblast

Potřebujete zeštíhlit bříško?

Vybírejte svršky z lehkého materiálu, který se na vás nebude příliš „lepit“. Současná móda vám přeje, můžete sehnat plno krásných kousků, které jsou stáhnuté pod prsy a dále se nepatrně rozšiřují, (pozor na příliš široké střihy, které by vám naopak kila přidaly) nebo tuniky, které jsou zakončené širší gumou na spodním okraji. Vyhýbejte se strečovým topům, které zvýrazní každou nedokonalost. Z kalhot vám budou sedět ty se zvýšeným pasem, a ty, které mají zip na boku a v oblasti bříška jsou hladké.

Chcete zamaskovat širší pozadí?

I když se mnoha mužům větší zadečky líbí, málokterá žena je s tím svým spokojená. Pokud i vy máte pocit, že je co maskovat, vsaďte na sukně áčkového tvaru. Kalhoty mohou zadeček obepínat, ale přes nohy by měly být malinko volnější, aby spodní část těla vypadala souměrněji. Vyhýbejte se kalhotám s vysokým pasem, ve kterých by vaše pozadí vypadalo mohutněji. Kabátky vybírejte tak, aby končily zhruba v polovině vašich hýždí.

Trápí vás širší boky a stehna?

Snažíte se shodit pár kilo, ale tuk na stehnech a bocích se pořád drží? Zeštíhlete alespoň opticky. Tím pravým jsou pro vás topy a svetříky v prodloužené délce. Končit by měly jen kousek pod vašimi boky, nikdy ne v jejich nejširší části, stejně tak by vás neměly příliš obepínat. Problematické partie zamaskujete i tmavší barvou. Vyhýbejte se kalhotám, které se směrem dolů zužují.

Jen sebevědomá žena působí přitažlivě, nepracujte proto jen na tom, abyste zakryla své nedostatky. Nejdůležitější je totiž zdůraznění vašich předností.

Reklama

Načítám