Hlavní obsah

Kojenecké mléko a mléčný tuk

Nejlepší stravou pro miminka je mateřské mléko. Jak ale pokračovat po ukončení kojení?

Článek

Mateřské mléko je zlatým standardem pro nejmenší, obsahuje všechny živiny, které potřebuje malý človíček k tomu, aby se správně vyvíjel a dobře rostl, a proto se doporučuje plně kojit minimálně do ukončeného 6. měsíce. Ale co dělat, když už pak chce maminka z různých důvodů kojení ukončit nebo již kojit nemůže?

V tomto okamžiku přichází na řadu volba vhodné náhradní kojenecké výživy, ideálně takové, která svým složením vychází ze složení mateřského mléka a obsahuje podle jeho vzoru i důležitou složku – mléčný tuk. Právě obsah mléčného tuku je významnou devízou všech řad kojeneckých výživ značky Sunar. Jak ale poznám, že kojenecké mléko mléčný tuk opravdu obsahuje? Stačí si pozorně přečíst složení, kde jsou vypsány všechny složky – pokud výživa mléčný tuk obsahuje, bude tam také uveden.

Ve složení Sunaru premium kromě mléčného tuku najdete i vyváženou kombinaci vitaminů, minerálních látek, galaktooligosacharidů GOS (třetí nejvíce zastoupená složka mateřského mléka), omega-3 mastných kyselin (DHA a ARA) a dalších látek, které jsou důležité pro správný růst a vývoj dítěte. Rozvoj imunity, kognitivních funkcí a vývoj mozku je třeba budovat u dítěte již od narození. K tomu významně přispívá právě mateřské mléko jako nejlepší výživa. Po přechodu na náhradní mléčnou výživu pak pomáhají k vývoji imunitního systému zejména vitaminy A, C a D, k rozvoji mozku pak kyselina alfa-linolenová.

Sunar

Pro rozvoj kognitivních funkcí je důležitá přítomnost železa, které je i součástí krevního barviva hemoglobinu a napomáhá k optimálnímu přenosu kyslíku v krvi. Ve složení nechybí ani omega-3 mastná kyselina DHA, kterou si tělo nedokáže v dostatečném množství vytvořit, a proto by měla být nedílnou součástí stravy. Má pozitivní vliv na rozvoj mozku a vývoj oční sítnice. Všechny tyto látky jsou obsaženy i v náhradní mléčné výživě Sunaru premium.

Mateřské mléko obsahuje kolem 3–5 % mléčného tuku. Ten patří mezi významné složky výživy nejmenších, je totiž kromě jiného i důležitým zdrojem energie, a ve výživě dětí proto nesmí chybět.

Příroda ví, co je pro naše malé poklady nejlepší, tak proč se neinspirovat? Proto Sunar premium obsahuje mléčný tuk. Mléčný tuk je rovněž nositelem lahodné, mléčné chuti, která je pro děti příjemná, a je jimi velmi dobře přijímán.

Reklama

Načítám