Hlavní obsah

4 styly pro vaši jídelnu

Foto: Möbelix

Foto: Möbelix

Hledáte inspiraci, jak zařídit nebo oživit jídelnu? Máme nápady pro každou náturu. Přesvědčte se!

Článek

Odoláváte všem trendům a jste zastánci elegantního nadčasového interiéru? Pak nemůžete svůj cíl minout, když zvolíte černobílou. Považujete se spíše za milovníky dálek a tuláky, kteří rádi objevují různé kouty světa? Pro vás je jako stvořené atraktivní boho.

Bohémsky rozevlátý

Boho styl vtrhl do interiérů jako svěží vítr, který oživil jednoduché minimalistické bydlení. Hodí se však i do obydlí ve vintage nebo etno stylu. Základem je dřevěný nábytek, a to včetně masivních komod a příborníků se zajímavým zpracováním čel. Židle zútulníte měkkými podsedáky, které můžete ladit jak do zemitých tónů, tak svěží modré či tyrkysové. Slaďte je s prostíráním tabule, ale třeba i sklenicemi. K boho stylu patří také přírodní keramika, ať už ji zastoupí vázy se sušenými květy a travinami, či nádobí z kameniny.

Strohý industriál

Líbí se vám cihlová zeď, dělená okna a prvky z tmavého kovu? Pak nejspíš tíhnete k industriálnímu ladění. V takové jídelně rozhodně nesmí chybět jídelní stůl s kovovou podnoží a deskou ze surového masivu. Nějaký ten suk či vryp rozhodně nejsou vadou na kráse! V tomto případě se nejspíš nebudete pouštět do nějakého velkého dekorování. Šik detailem tentokrát bude opět černé nádobí a k tomu kouřové sklo, ale vedle nešlápnete ani s tmavě modrou. Zda zvolíte typické kovové židle, nebo dáte přednost pohodlí s čalouněním, to už je jen na vás… Nebojte se ani různé typy židlí kombinovat.

Foto: Möbelix

Bytelný stůl ze dřeva a kovu má trvalou hodnotu. Jídelní stůl Wood, od 10 999 KčFoto: Möbelix

Moderní elegance

Černý jídelní stůl vhodně doplní jak dřevěné, tak čalouněné židle. K nim budou ladit černé kovové vitríny, pojízdné stolky a další úložný nábytek. Celkový dojem rozsvítí závěsné svítidlo se stříbrnými detaily a světlé prostírání – ať už zvolíte čistě bílou, nebo momentálně oblíbenou krémovou. Dokonalou třešinkou pak bude matně černé nádobí, ale nic nezkazíte ani kvalitním bílým porcelánem.

Foto: Möbelix

Odolný nábytek z kovu a skla se hodí jak k industriálnímu, tak elegantnímu ladění. Vitríny Kea, od 3499 KčFoto: Möbelix

Útulná Skandinávie

Světlý dřevodekor v kombinaci s šedou či bílou tvoří neodmyslitelný základ soudobého severského stylu.

Foto: Möbelix

Momentálně je in monochromatické ladění tón v tónu. Čalouněná židle s područkami Emilia, 4299 KčFoto: Möbelix

Praktickou jednoduchost zútulní čalouněná křesílka a kusový koberec, které se nemusíte bát zvolit v jemných pastelových odstínech nebo aktuálně trendy zemitých tónech, jako je cihlová, béžová, hnědá či šedozelená. Čistý nádech podtrhne minimalistická závěsná lampa s kovovým, ale klidně i plastovým stínidlem. Doprostřed stolu nezapomeňte postavit designovou keramickou či skleněnou vázu.

Reklama

Související témata:

Načítám