Hlavní obsah

Černá louka přivítá v sobotu tisíce drahokamů a šperků

Foto: mineral-expo.cz

Foto: mineral-expo.cz

Více než stovka druhů minerálů, polodrahokamů a šperků budou v sobotu 29. října až do 17 hodin nejen k vidění, ale i ke koupi na výstavě Mineral-Expo Ostrava.

Článek

Většina vystavených exponátů je dovezena z cizích zemí a ze všech možných koutů světa. Vystavené kousky je možno vidět v rozmanitých tvarech a barvách, které si jen dokážete představit.

Mezi klasické kousky patří známé křišťály, ametysty nebo růženíny, které se v surovém stavu používají také k čištění, mineralizaci a harmonizaci pitné vody.

Na méně známé, avšak neméně atraktivní minerály zde narazíte také. Například chryzopras, celestýn nebo třeba rodochrozit se budou chtít představit v té nejlepší parádě. Tak co, už vás přemohla zvědavost?

Foto: mineral-expo.cz

Drahokamová voda prospívá našemu organismu a má jedinečnou chuťFoto: mineral-expo.cz

A co třeba jedni z našich „domácích představitelů“, a zároveň také ti z nejžádanějších? Ano, máme na mysli vltavíny, které je možno zakoupit pro potěchu oka, jako investiční kámen nebo jako nádhernou kompozici ve šperku, například s naším dalším jedinečným drahým kamenem, kterým je světoznámý český granát.

Foto: mineral-expo.cz

Pravé perly jsou krásné a velice oblíbenéFoto: mineral-expo.cz

Pro malé návštěvníky nebude chybět dětský workshop nebo rýžování zlata a českých granátů. Všichni, koho láká pravěk, mají nově možnost si odnést vlastnoručně nalezenou fosílii, protože jsme pro ně připravili „klepání zkamenělin“. A pro soutěživého výherce z řad návštěvníků je zde v tombole jako vždy připravena opět nádherná ametystová geoda.

To vše a spoustu dalšího najdete na výstavě Mineral-Expo Ostrava již tuto sobotu 29. října.

Reklama

Související témata:

Načítám