Hlavní obsah

Chraňte svůj organismus před nástrahami chřipkových onemocnění

Foto: Pexels.com

Nastavte organismus tak, aby byl vůči útočícím virům odolnýFoto: Pexels.com

Číhají na nás na každém kroku a organismus je v důsledku jejich zvýšeného výskytu vystaven riziku nákazy více než kdy jindy. Na období viróz a chřipkových onemocnění se vyplatí připravit a nejúčinněji funguje prevence. Jak organismus nastavit, aby lépe útočícím infekcím a případné nákaze odolal?

Článek

Chřipková onemocnění a virózy jsou typické pro období podzimu a zimy. Ve srovnání s pravou sezonní chřipkou mají virózy zpravidla mírnější průběh a méně závažné komplikace. Přesto však umí potrápit. Nastavit organismus tak, aby byl vůči útočícím virům odolný, lze celou řadou způsobů. Posílit ho lze správnou životosprávou, dostatečným odpočinkem, i vhodnými léčivými přípravky.

  • Kvalitní strava je základ. Denně bychom si měli dopřát porci čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou zdrojem důležitých vitaminů, a vybírat potraviny bohaté na živiny a antioxidanty.Vhodné je zařadit do jídelníčku kysané mléčné výrobky či jogurty, kvašenou zeleninu, čerstvé maso, ryby, ořechy a luštěniny.
  • Potřeba je dostatek odpočinku. Ideální je spát alespoň 7 hodin denně, a to ve vyvětrané místnosti s teplotou nejlépe okolo 19 °C. Před spaním je vhodná relaxace a uklidnění mysli. Vyvarovat byste se měli práci na počítači nebo telefonu.
  • Pohyb na čerstvém vzduchu prospívá fyzickému zdraví i psychice. Můžete začít s běháním nebo pravidelnými procházkami. Po čase zjistíte, že díky endorfinům, které se do těla během pohybu uvolňují, se bez aktivit už neumíte obejít.
  • Velmi důležité je pravidelné odbourávání stresu. Dlouhodobé vypětí dokáže obranyschopnost výrazně oslabit, proto se naučte se stresem pracovat – pomocí relaxace, cvičení, pravidelných vycházek či rituálů, které pomohou vaší mysli odreagovat se.

Na prevenci i léčbu chřipkových stavů můžete použít homeopatické lékyVideo: BOIRON

Šetrná péče při prevenci i léčbě chřipkových stavů

Vhodnou variantou prevence jsou homeopatické léky. Jejich užívání má řadu výhod. Jsou bez omezení věku, bez známých nežádoucích účinků a mohou se kombinovat s jinými léky či doplňky stravy. Vhodné jsou pro malé děti, pro těhotné a kojící ženy i pro seniory, kteří většinou užívají více léků současně a ocení, že se homeopatika navzájem s jinými léky či doplňky stravy neovlivňují.

Homeopatický léčivý přípravek Oscillococcinum je určen jak k prevenci, tak k léčbě chřipkových stavů. Pro prevenci je vhodné užívat 1 dávku týdně. Od prvních příznaků chřipkových stavů, jako je např. horečka, zimnice, bolest hlavy, únava a bolesti svalů, užívejte 1 dávku 3× denně po dobu 1 až 3 dnů. Lék je vhodný pro všechny věkové skupiny, užívat jej mohou těhotné a kojící ženy, děti i senioři. Malým dětem lék rozpusťte v trošce vody pro pohodlnější a bezpečnější podání. Léková forma v podobě granulí v jednodávkových obalech je praktická a snadno se vejde do kabelky nebo aktovky – lék tak můžete mít všude s sebou a vždy po ruce.

Foto: BOIRON

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Oscillococcinum® je homeopatický léčivý přípravek k vnitřnímu užití, užívaný tradičně v homeopatii k prevenci a léčbě chřipkových stavů (jako jsou např. horečka, zimnice, bolest hlavy, únava a bolesti svalů). Obsahuje Anas barbariae, hepatis et cordis extractum 200 KFoto: BOIRON

Reklama

Související témata:

Načítám