Hlavní obsah

Máte unavenou zašedlou pleť? La Pharmacie Française má 6 tipů, jak ji rozzářit

Foto: LA PHARMACIE FRANCAISE

Foto: LA PHARMACIE FRANCAISE

Mdlá pleť s vráskami patří mezi nejčastější problémy, se kterými se v pražské La Pharmacie Française setkávají. Klientky trápí ztráta jasu, unavený vzhled a zašedlý odstín kůže. Co v tomto případě radí odborníci a jaké přípravky z francouzských lékáren jsou ty nejosvědčenější?

Článek

Základ péče o kůži je univerzální: „Zaměřte se na jemné čištění, hydrataci a promaštění,“ radí MUDr. Radka Středová, zakladatelka La Pharmacie Française. Kůže odráží, co se děje v celém těle, proto je třeba myslet na organismus jako celek. „Důležitý je odpočinek, spánek, vyvážená strava i pravidelný pitný režim, kůži prospívá i pobyt na čerstvém vzduchu.“

Foto: LA PHARMACIE FRANCAISE

MUDr. Radka Středová (vlevo) a Eva LudvikováFoto: LA PHARMACIE FRANCAISE

Používejte přípravky pro rozjasnění pleti

Pro zašedlou pleť je vhodná 100% přírodní řada White Effect od Gamarde. „Vhodná je pro pleť s pigmentovými skvrnami, ale lze ji použít i jako jednorázovou kúru pro oživení mdlé pleti,“ říká Tereza Hošková, kosmetička La Pharmacie Française. Z luxusnějších přípravků je k dispozici řada Défense Active od pařížské značky Patyka, která stimuluje buněčnou obnovu a bojuje proti oxidačnímu stresu.

Foto: LA PHARMACIE FRANCAISE

Řada Défense Active od Patyka bojuje proti oxidačnímu stresuFoto: LA PHARMACIE FRANCAISE

Využijte koncentrovaných elixírů

Chcete pleť rozjasnit a zároveň bojovat proti vráskám? Výborné výsledky přináší koncentrované výtažky z mořských řas bretaňské značky Algologie. „Díky prostředí, ve kterém rostou, se řasy musely adaptovat na extrémní podmínky,“ říká MUDr. Radka Středová. „Sama jsem si oblíbila sérum Elixir du Rivage, které působí antioxidačně i proti stárnutí.“ Elixíry se používají místo séra a dodávají kůži vysokou koncentraci účinných látek.

Foto: LA PHARMACIE FRANCAISE

Elixíry s mořskými řasami od Algologie: Pen Lan pro revitalizaci a Rivage proti vráskámFoto: LA PHARMACIE FRANCAISE

Zaměřte se na antioxidanty a kyslík

Pokud byste do své každodenní péče měli přidat jen jeden přípravek navíc, vyberte si takový, jehož účinnou složkou bude antioxidant. Mezi nejúčinnější patří vitamin C, resveratrol či retinol. V koncentrované formě jsou obsaženy v řadě Intensive od značky Esthederm, výborná jsou také séra od La Roche-Posay či řada A-Oxitive od Avène. Osvědčená je i okysličující maska Bulles Marines od Algologie, která na pleti vytvoří doslova bublinky kyslíku.

Nebojte se peelingů

Kromě toho lze do vašich rituálů zařadit i specifické přípravky, které se používají jednou až dvakrát týdně. Zkuste třeba jemný peeling jako La Rosée Gommage doux. „Peeling pomáhá kůži projasnit tím, že odstraní odumřelé kožní buňky, což stimuluje rychlejší obnovu kůže z hlubších vrstev,“ vysvětluje kosmetička Tereza Hošková.

Konzultujte péči s odborníky

„Pokud si s výběrem kosmetiky nejste jisti nebo máte pocit, že přípravky ve vašem případě neúčinkují tak, jak by měly, neváhejte se obrátit na dermatologa či kosmetologa, který vám s výběrem a sestavením péče poradí. Na bezplatné poradenství se zaměřují lékárnice, kosmetička i dermatoložka v La Pharmacie Française,“ říká MUDr. Radka Středová.

Reklama

Související témata:

Načítám