Hlavní obsah

Podzimní domov v elegantních tónech černé a zelené

Foto: Möbelix

Strohý industriální vzhled regálů z kovu zjemňuje měkký textil. Černá vitrína Kea, 5499, resp. 4499 KčFoto: Möbelix

Zařizujete nový domov a hledáte působivý nadčasový styl, který by slušel jak obýváku, tak ložnici či jídelně? Nebo jen máte pocit, že by to na podzim chtělo malé oživení vašeho stávajícího bydlení? Zvolte šik kombinaci černé a tlumené zelené!

Článek

Zapomeňte na tradiční podzimní barvy! Toto neotřelé ladění vyzařuje styl a eleganci. Bude vyhovovat každému, kdo má rád praktické a designově čisté, ale zároveň útulné vybavení interiéru.

Netradiční kombinace

Dotek industriálního šarmu vnášejí černé kousky nábytku. Ať už jsou to kovové regály, konferenční a odkládací stolky, případně čalouněná křesílka. Anebo zkrátka jen kovové svícny, vázy, lucerny a další dekorace. Zelená hraje hlavní roli v textilu. Ať už se to týká čalounění pohovky či sedací soupravy, hřejivých plédů a polštářků, nebo závěsů a povlečení. Kombinujte šedozelenou nebo lahvově zelenou se světlejší olivovou.

Foto: Möbelix

Černý stůl ze dřeva či kovu nádherně rozzáří olivově zelené prostírání. Běhoun na stůl Pablo, 599 KčFoto: Möbelix

Přírodní doplňky

Aby výsledek působil útulně, o to se starají především hřejivé doplňky v podobě košíků z mořské trávy, jutové koberečky či obaly na květináče, případně lucerny z bambusu nebo ratanu, ale také dřevěné police, servírovací prkénka a dekorační talíře, mísy i podnosy. Může to být ovšem úplně klidně velkolepá komoda ze světlého masivu.

Foto: Möbelix

Elegantní černozelené pruhy si skvěle rozumějí s dřevěnými detaily. Pruhované povlečení Karen, 799 KčFoto: Möbelix

Máte obavy, zda tento styl můžete pustit prostřednictvím detailů do svého stávajícího interiéru? Pokud máte spíše moderní zařízení v neutrálních tónech šedé, hnědé, béžové či krémové, masivní nebo dýhované kousky nábytku, případně regály a stolky z černého kovu, pusťte se do toho!

Foto: Möbelix

Pohovku oživte kombinací krémových a zelených polštářků a pleteným plédem. Měkká deka Luca, 669 Kč Foto: Möbelix

Trendy osvětlení jako tečka

Co se týče osvětlení, na výběr je ze dvou kategorií. Minimalistickou eleganci reprezentují kovová a skleněná svítidla v kouřových tónech, ať už závěsná či stojací. Pro ty, kteří holdují útulnějšímu rázu, jsou tu přírodní stínidla, která dodají interiéru nádech exotiky. Můžete je bez obav v jednom interiéru i kombinovat – pro jídelnu zvolte kov, pro ložnici bambus či ratan. A v obýváku je bez obav použijte společně. Klidně nakombinujte černé centrální svítidlo v minimalistickém designu se stolními a podlahovými přírodními lampami, které jsou momentálně velký hit!

Reklama

Související témata:

Načítám