Hlavní obsah

Zažente zimu stylovými koberci

Foto: Möbelix

V jednoduše zařízeném interiéru si můžete dovolit výrazný kousek. Ručně tkaný koberec Noan, 3899 KčFoto: Möbelix

Pokud jste se rozhodli v zájmu úspor letos v zimě stáhnout topení, zahřejte se aspoň od podlahy! Čím? No přece huňatými koberci.

Článek

Koberce patří mezi jednoduché triky, s nimiž se můžete doma pocitově i reálně zahřát. Současná nabídka je pestrá, takže se najde řešení pro každý příbytek. A jaké jsou aktuální kobercové trendy?

Měkké koberce

Vyšší hladce tkané koberce si zamilujete! Nejenže jsou příjemné na došlap, ale navíc skvěle izolují chlad od podlahy. Pokud nevíte, jaký vzor zvolit, sáhněte klidně po jednobarevném kousku v neutrálních nebo ještě lépe zemitých odstínech. Oblíbili jste si doplňky ve stylu boho? Zvolte bez obav etno dekor nebo absolutní hit současnosti – koberce s plastickými vzory.

Foto: Möbelix

Krémové plastické koberce s třásněmi dodají domovu boho šarm. Tkaný koberec Selma, 1299 KčFoto: Möbelix

Nejčastěji je seženete v krémové či béžové. In jsou také všechny tlumené odstíny zelené! Hodí se jak do interiérů inspirovaných severským designem či minimalismem, tak do rustikálněji laděných obydlí.

Organické tvary

Klasické obdélníky samozřejmě nikdy nevyjdou z módy, ale co takhle zkusit módní kulaté koberce z juty? Můžete s nimi zajímavě oživit i menší prostor, např. před křeslem, pod odkládacím stolkem vedle pohovky či vedle postele, případně v předsíni nebo v koupelně. Pokud patříte mezi opravdové fajnšmekry interiérového designu, pak nejspíš zvolíte extravagantní koberce s nepravidelnými tvary inspirovanými organickým designem. Připomínají třeba oblázky v řece nebo shluk buněk pod mikroskopem.

Foto: Möbelix

Nebojte se kombinovat měkké umělé koberce s těmi přírodními. Ručně tkaný koberec Lucca, 3999 KčFoto: Möbelix

Kožešinové koberce a předložky

S kožešinami se v zimě rozhodně neztratíte, jsou stálicemi zimního interiéru. Ať už přírodní, či umělé, dokážou dokonale zútulnit interiér a navodit hřejivou atmosféru, i když venku mrzne, až praští. A navíc působí velmi luxusně a šik – lhostejno, zda máte domácnost laděnou do skandinávského nebo glamour stylu.

Foto: Möbelix

Kožešiny patří nejen na podlahu, ale třeba i na křeslo nebo na postel. Umělá kožešina Marina, 499 KčFoto: Möbelix

Své uplatnění mají nejen na zemi, ale také na sedacím nábytku. Uvidíte, jak s nimi vaše křeslo, pohovka i kuchyňská lavice prokouknou. Letos je zvykem ladit je do zemitých odstínů, ale chybu neuděláte ani s pastelovými tóny.

Přírodní koberce

Koberce z exotických přírodních materiálů jsou oblíbeným interiérovým prvkem už několik let. Prim hraje jednoznačně juta, ale dá se narazit také na výrobky z konopí či sisalu.

Foto: Möbelix

Hřejivé tóny béžové a hnědé dělají z přírodních koberců útulný prvek. Koberec Hyun, 2199 KčFoto: Möbelix

V bydlení navozují lehce exotickou atmosféru a jsou jasnou volbou každého milovíka přírodního bydlení. Nejvíce se hodí ke skandinávskému, japandi nebo boho chic stylu. Své uplatnění však najdou téměř v jakémkoli bydlení včetně rustikálního.

Související témata:

Načítám