Hlavní obsah

Konkurz na dělohu: Kdo toužil více po dítěti než po ženě?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří muži tolik toužili po potomkovi, že si pronajali dělohu, místo aby si našli partnerku, s níž by založili rodinu. I mnohé celebrity vyhledaly služby náhradních matek, které daly život jejich dětem. A jsou mezi nimi i tito slavní pánové.

Článek

Náhradní matka může být někdy jediný způsob, jak se stát rodičem. Kromě žen, které ze zdravotních důvodů nemohou otěhotnět, služeb surogátních matek, jak se jim říká, využívají i muži. Mezi slavnými najdete nejen homosexuální páry, ale i jedince, kteří po dítěti toužili více než po úplné rodině – tedy včetně matky či druhého partnera. Které hvězdy si potomky pořídily tímto způsobem?

Cristiano Ronaldo (33)

Dáme vám hádanku. Cristiano Ronaldo má čtyři děti. Jedno má se současnou partnerkou, ostatní tři ovšem nepocházejí z předchozího vztahu. Kde k nim tedy fotbalista přišel? Porodila je náhradní matka! První syn Cristiano Jr. (8) se narodil v roce 2010. Oficiální příběh zní, že se Ronaldo seznámil v Americe s jednou dívkou a ta otěhotněla. Mladý muž se rozhodl nenechat ji ve štychu a nabídl jí, že se o dítě postará. Druhá verze říká, že si moc přál být otcem, a tak zaplatil náhradní matce, aby mu dítě porodila.

Kromě Cristiana Jr. má ještě dvojčata – Evu Marii a Matea (1) vloni v létě na svět přivedla taktéž náhradní matka. A posledního potomka, dceru Alanu Martinu (8 měsíců), v listopadu porodila jeho partnerka Georgina Rodríguez (24). Nyní tedy s modelkou vychovávají čtyři děti a hvězdný fotbalista tak na chvíli vyvrátil spekulace o své orientaci.

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo s rodinou. Pouze jedno ze čtyř dětí porodila jeho partnerka Georgina Rodríguez. A to dceru, která si hoví v maminčině náručíFoto: Profimedia.cz

Ricky Martin (46)

To Ricky Martin si s orientací hlavu rozhodně neláme. Ačkoliv vždycky to tak nebylo – že je homosexuál, prozradil veřejnosti až v roce 2010. Tajil to prý proto, že mu to poradili marketingoví poradci. Ještě dříve, než „kápl božskou“, mu náhradní matka porodila dvojčata Mattea a Valentina (10).

Otcem prý chtěl být vždy, ale správný pocit v něm uzrál v roce 2007, kdy v rámci své nadace „Ricky Martin Foundation“ navštívil jeden dětský domov. I vy přemýšlíte, proč tedy potomka raději neadoptoval? Dle jeho tehdejších slov proto, že je to příliš komplikovaný proces a náhradní mateřství bylo rychlejší. Dnes zpěvák dvojčata vychovává s manželem Jwanem Yosefem (34) – chodili spolu přes dva roky a letos se vzali. Mimochodem, Ricky Martin bude mít 9. září v O2 areně koncert, tak kdo ví, třeba celou rodinku potkáte na procházce po Praze.

Foto: Profimedia.cz

Mattea a Valentina zpěvákovi porodila náhradní matka v roce 2008, kdy ještě ani veřejně neřekl, že je homosexuálFoto: Profimedia.cz

Michael Jackson (†50) 

Michael Jackson vychovával tři děti. První dvě, Paris Katherine (20) a Prince Michaela I. (21), měl s Debbie Rowe (59), zdravotní sestřičkou, kterou potkal v nemocnici a byl s ní v letech 1996 až 1999 ženatý. Po rozvodu dostal potomky do péče zpěvák a sem tam se objevily klepy, že s Debbie byl jen proto, aby mu porodila děti.

Třetí dítě, syn Prince Michael II., známější spíše jako Blanket (16), má náhradní matku. Její totožnost není známá, ačkoliv se ji média snažila několikrát vypátrat. „Zajímalo mě, jestli je zdravá, jestli dobře vypadá, zda je chytrá,“ popisoval v jednom rozhovoru Michael Jackson, podle čeho budoucí matku vybíral. Kromě těchto tří dětí toužil mít král popu ještě další, „Chtěl bych adoptovat z každého kontinentu dvě děti, holku a kluka,“ svěřil se s velkým snem.

Foto: Profimedia.cz

Dokud byl Michael Jackson naživu, vodil své děti ven s maskami přes obličej, aby je nikdo nemohl poznat. Po jeho smrti se často objevovaly na různých vzpomínkových akcích. Zleva jsou Prince, Blanket a Paris Foto: Profimedia.cz

Neil Patrick Harris (45)

Před více než deseti lety, když se seriál „Jak jsem poznal vaši matku“ (2005–2014) těšil počátečním úspěchům, se začalo spekulovat, že Neil Patrick Harris, představitel sukničkáře Barneyho, má románek s hercem Davidem Burtkou (43). Namísto zapírání poskytl časopisu „People“ rozhovor, kde o své orientaci otevřeně pohovořil.

S Davidem Burtkou jsou spolu od roku 2004, o tři léta později se poprvé oficiálně ukázali na veřejnosti a v roce 2010 se rozhodli udělat další krok. Našli si náhradní matku a dnes spolu vychovávají dvojčata Gideona Scotta a Harper Grace (7). Nad jejich rodinnými fotografiemi se rozplývají zástupy fanoušků.

Foto: Profimedia.cz

Neil Patrick Harris (vlevo) na sociálních sítích často sdílí fotografie z dovolených Foto: Profimedia.cz

Elton John (71)

Služeb náhradní matky využil také zpěvák Elton John a jeho manžel David Furnish (55). Co se týče založení rodiny, neměli příliš na výběr. Dlouho se pokoušeli o adopci, i v cizině, například na Ukrajině, ale nakonec to vždy ztroskotalo na potížích s úřady.

Nicméně dnes není nic nemožné, a tak se dvojici, která v roce 2005 uzavřela manželství, podařilo získat ženu ochotnou odnosit jim dítě. Na Vánoce 2010 porodila syna Zacharyho (7) a později přivedla na svět i jejich druhého syna Elijaha (5).

Foto: Profimedia.cz

Elton John (vlevo) a David Furnish se nejprve pokoušeli dítě adoptovat, ale zákony jim nebyly nakloněny Foto: Profimedia.cz

Využili byste náhradní matku, anebo si dítě adoptovali? 

Načítám