Hlavní obsah

Kosmetický rituál, který vám do týdne přivolá lásku, pohodu i sebedůvěru!

Foto: Profimedia

Změňte samu sebe během několika dní! Stačí k tomu jeden kosmetický rituál 10 minut denněFoto: Profimedia

Reklama

Víc lásky, štěstí, sebedůvěry, možná taky trochu respektu a náklonnosti od ostatních. To všechno můžete mít už za čtyři dny, pokud si ve svém nabitém programu uděláte 10–15 minut čas. Tady jsou důkazy!

Článek

Rituály. Mohou být ezoterické, partnerské, zvířecí, rodičovské, dětské, gastronomické, zkrátka jakékoli. Z psychologického hlediska je rituálem (z latinského ritualis = obřadný), každé jednání člověka, které vykazuje stereotypní opakování a je založené na předem daných pravidlech. Takže i vaše pravidelná ranní káva je takovým malým rituálem.

Zatímco ona vám přinese vzpruhu a povzbuzení, jiné opakující se chování může přitáhnout sebevědomí, osobní pohodu, vyrovnanost, a dokonce i lásku, což se hodí zvlášť v případě, že se okolo období svátku svatého Valentýna cítíte opuštění. Takže, co udělat proto, aby se váš život změnil k lepšímu? Je to tak snadné, že tomu snad ani neuvěříte…

Zrcadlo, zrcadlo…

Newyorská univerzita Fordham a firma Revlon se spojily v jeden zajímavý projekt nazvaný Revlon Love. Jednalo se o studii, která zahrnovala jednoduchý rituál.

Každá ze stovek žen ve věku 21 až 43 let, která se experimentu zúčastnila, ráno vstala, podívala se na sebe do zrcadla, navoněla se oblíbeným parfémem, přičemž slastně vychutnávala jeho vůni (zhluboka dýchala), použila make-up a při pohledu na sebe se usmívala. A takhle každý den… Co se stalo? V souhrnu 97 procent žen se již během prvních čtyř dní začalo cítit úplně jinak. Jak konkrétně?

Foto: Profimedia

Zhluboka se nadechněte a pohlédněte na sebe do zrcadla...Foto: Profimedia

Něco jako meditace v kosmeťáku

Tým šesti etnografů studoval ženy před provedením rituálu a po něm. Po čtyřech dnech 71 procent z nich uvedlo zvýšenou touhu po romantice, 69 procent bylo otevřenější k nalezení lásky, 77 procent se cítilo dobře v navazování kontaktů, pro 74 procent žen bylo překvapením, že samy od sebe a s lehkostí začaly flirtovat.

V konečném součtu však celých 97 procent respondentek uvedlo nějaké velmi pozitivní změny, které se prohlubovaly zvlášť sedmý den od zahájení testu. Je vůbec možné, že něco tak prostého má až takhle silný efekt?

Proč stačí mít se rád?

„Rituály mohou být silné. Díky nim můžete změnit způsob, jakým se cítíte. Pokud si aspoň během chvíle každý den vážíte sami sebe, život se vám změní. Je to účinný způsob, jak v sobě a okolo sebe vytvářet pozitivní energii,“ uvedla viceprezidentka marketingu zmíněné společnosti Tracy Rohrbaugh pro magazín Destiny Connect s tím, že konkrétně tento denní rituál podporuje mimo jiné i větší laskavost a náklonnost ze strany okolí, ale taky flirtování, přitahování a hlavně přijímání lásky.

Foto: Profimedia

Pokud budete náš rituál dělat poctivě, i okolí si všimne rozdílu ve vašem projevuFoto: Profimedia

Hlavně prociťte tu chvíli

„Nejdřív jsem si říkala, že je to pěkná blbost,“ popisuje jistá Caroline, která rituál vyzkoušela. „Nevěřila jsem tomu a zkoušela jsem to první dva dny. Podívat, navonět, nadechnout, vychutnat, nalíčit, usmívat se. No a nic se nestalo,“ popisuje v diskusi.

„Jenže později se ukázalo, že jsem to dělala jen povrchově, mechanicky, neprocítěně – a pokaždé jsem spěchala. Takže třetí den jsem se začala na rituál o trochu víc soustředit. Z vlastní iniciativy jsem přidala dva opravdu hluboké nádechy pusou a hluboké výdechy nosem. Pomohlo mi to uvolnit se. Myslela jsem přitom jen na sebe, ne na to, co mě ten den čeká. A ejhle, výsledky se dostavily,“ nadšeně vítá nápad neznámá Caroline.

„Doporučuji všem aspoň týden vydržet. Myslím, že pak stejně každý pozná, že prostě musí pokračovat. Kdo by to taky nedělal, když mu to dělá dobře, ne? Já jsem vyklidněná, sebejistější a aktivnější. V práci i v soukromí,“ uzavírá. Půjdete v jejích stopách?

A jaké rituály děláte právě vy? Pokud hledáte nějaké partnerské, inspiraci můžete načerpat přímo od odbornice!

Reklama

Načítám