Hlavní obsah

Kosmetika do solárka

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pleť musíme chránit před vysoušenímFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Většina žen si připadá krásná, pokud má jejich pokožka zlatavý nádech. Jak toho dosáhnout mimo letní měsíce? Nabízí se solárium... Důležité je ale mít na paměti, že opalování v soláriu není zrovna nejšetrnější k pokožce a je více než nutné používat speciální solární kosmetiku.

Článek

Příjemná relaxace

Návštěva solárního studia je vždy příjemná, několik minut si odpočinete, zaposloucháte se do tónů relaxační hudby, krásně se prohřejete a vstřebáte umělé, ale přesto životabudící paprsky. Pro některé ženy představuje „solárko" i jistý druh společenské zábavy, protože jak jinak si krátit chvíle čekání než v přátelském rozhovoru s někým z okolí. A nenechte se mýlit, v poslední době navštěvují solária v hojné míře i muži.

Solární kosmetika

Avšak i opalování v soláriu má svá negativa. Pokožka je vysušována a dříve se na ní projevují příznaky stárnutí. Je proto důležité používat přípravky, které opálení urychlují a zároveň zajišťují pokožce dostatečnou ochranu při i po opalování. Pohodová nálada a příjemné pocity po opalování v soláriu si nenechte kazit obavami o zdraví své pokožky.

Pozor na vrásky

Přirozený bronz pokožky způsobují dva druhy záření - UVA a UVB. Spálení kůže, pokud opalování přeženete, má na svědomí především záření UVB. Solária jsou proto vyvinuta tak, aby vyzařovala šetrnější paprsky UVA. „Ani tyto paprsky však nejsou mírumilovné, poškozují totiž DNA v kožních buňkách a urychlují tak stárnutí pleti," říká kosmetička a vizážistka Štěpánka Podroužková. „Jestli tedy pleť pravidelně vystavujete záření v soláriu, vaše pokožka bude bohužel náchylnější k tvorbě vrásek, než pokožka UVA zářením nezatěžovaná."

Foto: Dermacol

Které přípravky používat na ošetření pokožky?Foto: Dermacol

Nutná regenerace

Pokud přeci jen zvolíte variantu solárium, je vhodné před opalováním použít speciální opalovací mléko podporující a urychlující opálení a následně pak hydratační tělové mléko pro prodloužení opálení. Oči v soláriu chraňte ochrannými brýlemi a dobu opalování raději konzultujte s proškolenou profesionální obsluhou (musí odpovídat vašemu typu pleti a také intenzitě solária). Opálené pokožce nechte dostatek času na regeneraci, ideální je navštěvovat solárium jedenkrát do týdne. Umělé „slunce" není vhodné kombinovat se sluncem opravdovým, takže v parném létě, kdy se kontaktu se slunečními paprsky nevyhnete, se soláriu raději vyhýbejte velkým obloukem.

Před...

Před vstupem do solária můžete použít např. novinku od Dermacolu - tělové mléko Solar Intense Body Bronze Accelerator. Toto mléko díky vysokému obsahu aktivních látek zintenzivňuje tvorbu pigmentu. Olej z avokáda pokožku zklidňuje, spolu s vysokým podílem vitaminu E působí proti předčasnému stárnutí. Ušlechtilé oleje z jojoby, makadamiových oříšků a meruňkových jader podporují regeneraci pokožky poškozené UV zářením, zvláčňují ji, dodávají elasticitu a zabraňují tvorbě vrásek. Lehká konzistence se výborně vstřebává a zanechává pokožku jemnou, vláčnou a příjemně provoněnou směsí čokolády a pomeranče.

A po...

Po opalování pak naneste na celé tělo hydratační mléko Solar Bronze Moisturizing Tan Extender. Exkluzivní oleje z pomeranče, grepu, vlašských a makadamiových oříšků pokožku regenerují a spolu s komplexem Aquaxyl hydratují a optimalizují zásoby vody v pokožce. Výtažky z mořských řas a D-panthenol pokožku zklidňují a tlumí její zarudnutí. Pravidelným používáním pak vaše pokožka získá zdravý a atraktivní bronzový vzhled.

Pokud chcete být i v zimě opálená a zářit zdravím, nezanedbávejte tělovou kosmetiku určenou pro opalování v soláriu. Bez ní by totiž výsledek nebyl zdaleka stoprocentní a o rizicích poškození vaší pokožky ani nemluvě. Buďte zodpovědná sama k sobě, rozhodně se vám to stonásobně vrátí!

Reklama

Související témata:

Načítám