Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zabalte maso z dušeného králíka na zelenině do tenkého těsta a vytvořte z něj taštičky a ze šťávy uděleljte smetanou omáčku na přelití. Použít můžete i zbytky králičí pečínky od nedělního oběda.

40 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks králičích stehen
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 lžička soli
  • 100 g anglické slaniny
  • 50 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli a česnek oloupejte, mrkev a petržel očistěte a vše nakrájejte na silnější kolečka. Slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu a slaninu dejte do ohnivzdorného hrnce, zakápněte olejem a orestujte dohněda. Přidejte osolená králičí stehna, nasekané stroužky česneku, osmahněte  a zalijte vodou tak, aby bylo maso potopené a dejte do trouby na hodinu péct. 

03.

Stehýnka vyndejte z hrnce a dejte stranou vychladnout. Mezitím zeleninu sceďte a šťávu z výpeku dejte do hrnce, přiveďte k mírnému varu a zjemněte smetanou. Maso ze stehýnek oberte a nakrájejte nadrobno. 

04.

Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte hromádky o velikosti necelé polévkové lžíce králičí směsi ve stejných rozestupech, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku náplně zmáčkněte. 

05.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s připravenou omáčkou a posypte nasekanou jarní cibulkou.

Reklama

Načítám