Hlavní obsah

Královnou kuchyně snadno a rychle: Vsaďte na správné pomocníky

Také s hrůzou sledujete, jak v kalendáři ubývá dní do Vánoc? Nejenže nemáte nakoupené dárky, ale s cukrovím jste ještě ani nezačala a představa všeho toho vyváření na svátky ve vás vyvolává záchvaty lehké paniky…

Článek

Nezoufejte! Ti správní pomocníci vám mohou situaci výrazně usnadnit! S nedostatkem času, ale i sil před největšími svátky roku bojuje většina z nás. Zkuste si letos všechen ten shon co nejvíce usnadnit a buďte v kuchyni jen tak dlouho, kolik musíte. A když – tak s úsměvem na rtech!

Aby vás pečení bavilo

Pryč jsou doby, kdy každá hospodyňka trávila advent přilepená k troubě a pekla desítky druhů cukroví. Takový luxus má jen málokterá z nás – většinou ve spěchu pečeme po nocích nebo když přijdeme z práce. Na nějaké složitější zdobení už nezbývá ani energie, ani chuť. Ovšem i pečení může být bezproblémové a rychlé.

Zadělat těsto je po celodenním shonu výkon téměř rovný další směně v práci. Nebylo by to hezké, kdyby někdo tuhle práci udělal za vás? Odvážit všechny suroviny zvládne bleskurychle a hlavně přesně digitální váha a poté už je můžete svěřit výkonnému kuchyňskému robotu. Umí nejen vymísit těsto, ale také ušlehat sníh, umíchat hladkou polevu, vyšlehat krém… A zatímco pracuje, vy můžete trávit čas příjemnějšími činnostmi.

Kuchyňská váha ETA

Kuchyňský robot Electrolux

Vykrajování či tvarování cukroví vám už také nemusí zabrat celé hodiny! Oblíbené vanilkové rohlíčky, bez kterých si neumí představit Vánoce nejspíš nikdo z nás, vykouzlíte během chvíle díky vykrajovací formě, stříkané druhy cukroví už také nejsou žádný problém, pokud na pomoc přivoláte výkonný lis na těsto se zdobičkou.

Forma na vanilkové rohlíčky Tescoma

Lis na těsto a zdobička

Tradičním cukrovím jsou v českých domácnostech – především v těch s dětmi – perníčky. Díky jejich zdobení alespoň utíká těm nejmenším čas čekání na Ježíška. Co vyměnit letos klasická vykrajovátka na perníčky třeba za „tematické“ formy. Oblíbené jsou například perníkové vánoční stromky, perníkové chaloupky nebo perníkový betlém. Takové pečení bude rozhodně bavit nejen děti!

Perníkový betlém Tescoma

Hostina jako z pohádky

Ačkoli by měly být Vánoce v první řadě svátky klidu a rodiny, není třeba si namlouvat, že k nim nepatří dobré jídlo. Ovšem i to může pro nejednu hospodyňku znamenat pořádnou porci stresu. Vždyť kdo by toužil strávit svátky vánoční u plotny? Naštěstí i tady máte k dispozici řadu „vychytávek“, které vám usnadní život!

Hitem posledních let jsou například hrnce pro pomalé pečení – zatímco si užíváte s rodinou, připraví za vás skvělou svatoštěpánskou kachnu. V horkovzdušné fritéze pak připravíte bez námahy třeba řízek nebo vinnou klobásu. Ani nejrůznějším sekáním či krájením už nemusíte trávit dlouhé hodiny. Přípravu vánoční hostiny vám zpříjemní například elektrický sekáček, který za vás „nakrájí“ cibuli najemno či naseká bylinky a další potraviny. Hladkou polévku pak zajistí výkonný mixér.

Mini sekáček Russell Hobbs

Celodenní shon si jistě zaslouží pořádnou odměnu. Vychutnejte si sváteční večer třeba se šálkem lahodné kávy z domácího espressa, doplňte energii a živiny čerstvou ovocnou šťávou z odšťavňovače nebo díky smoothie ze smoothie mixéru. Toužíte-li si zpříjemnit sváteční večer něčím ostřejším, zkuste si v pohodlí domova ve speciálním shakeru připravit některý z lahodných koktejlů!

Shaker Blomus Boston Lounge

Královnou kuchyně se můžete o Vánocích stát snadno. A zdaleka přitom nemusíte ztratit poslední zbytky času – ten raději věnujte své rodině.

Reklama

Načítám