Hlavní obsah

Krásné kabáty, které ovládnou zimu

Foto: Bandolera

Jeden z kabátů, který ovládl letošní zimuFoto: Bandolera

Reklama

Zima si s námi zatím jen tak pohrává, ale doba, kdy nám ukáže svou mrazivou sílu, se neúprosně blíží. Až se teploty přiblíží k nule, vyměňte krátké kabátky za jejich delší a teplejší sourozence. Už víte, do kterých se zachumláte?

Článek

Doby, kdy jsme musely volit mezi funkčností (teplíčko v ošklivé bundě) a stylem (úžasný kabátek, ve kterém drkotáte zuby), jsou naštěstí passé. V obchodech seženete spoustu pěkných, delších kabátků nebo, je-li nejhůř, péřových kabátů, ve kterých by vám nebyla zima ani v Rusku.

Důraz je kladen na střih

Nejdůležitějším prvkem letošních trendů jsou zejména střihy. Volí se buď čistě ženské siluety v podobě zvýšených ramen a zúžení v pase, nebo naopak rovný splývavý střih. Kabáty se totiž dělají hodně minimalistické a střih má být mnohdy jediným prvkem, který zaujme.

Na foto: Debenhams, H, Lindex

Jednoduché detaily

Tento strohý styl dospěl až k tomu, že se některé kousky dělají dokonce se skrytými knoflíky. Krásným prvkem jsou potom nadměrné límce a pásky, které letos ozdobily většinu kabátků. Nemá-li ten váš pásek, klidně si ho na něj můžete přidat a vůbec nevadí, že není ze stejného materiálu. Nosí se dvouřadé kabáty v militantním provedení, retro kabáty, které vlastnila vaše babička, ale také tvídová klasika. Z materiálů se začala nově objevovat i kůže, na kabátech potom najdete kožešinové detaily. Z barev se opět nosí přírodní a tlumené barvy, šedá, béžová, velbloudí, khaki, hnědá, velký boom zažívá černá. Máte-li ráda barvy, sáhněte po červené nebo námořnicky modré.

Na foto: Pietro Filipi, Debenhams, Promod

Prošívané kabáty pro tuhou zimu

Neskutečně praktické prošívané kabáty se drží už několikátou sezonu, ale i ony se přizpůsobily současnému diktátu módy. Dělají se více ženské, zdůrazňují siluetu a taktéž mohou mít pásky. V lesklé elegantní verzi nemusíte mít strach, že byste nebyla za dámu. Přidejte hladké jezdecké kozačky bez podpatku a máte ideální mrazuvzdornou kombinaci.

Na foto: Debenhams, Baťa, Topshop

Ideální kabát pro vaši postavu

Výběr kabátu samozřejmě není jen o tom, co se zrovna nosí. V úvahu musíte vzít i vaši postavu. Které kabátky nezapomeňte vyzkoušet?

  • Ani jako silnější žena se nebojte kabátků se zdůrazněným pasem. Obzvlášť máte-li postavu ve tvaru přesýpacích hodin, může šikovně umístěný pásek vyrovnat rozdíl mezi širokými boky a úzkým pasem. Slušet vám budou i výstřihy do véčka, kdy nezapomeňte přidat zajímavý šátek nebo šálu. Kabát by vám měl perfektně sedět, nesnažte se vybírat volné kousky v domnění, že vaše kila zamaskují.
  • Chcete vypadat vyšší? Nejděte do přílišných délek. Ty by vaší postavě ubraly na dalších centimetrech. Slušet vám bude kabátek končící těsně pod zadkem.
  • Velmi štíhlým slečnám potom mohou slušet trendy kabátky áčkového tvaru nebo kabátky, které jsou trochu nabrané v bocích.

Na foto: Marks, NewYorker, Topshop

A poslední rada? Nedělejte kompromisy. Kabát vám bude sloužit několik sezon, kupte si proto pouze takový, do kterého se zamilujete na první pohled. Není to některý z našeho článku?

Reklama

Související témata:

Načítám