Hlavní obsah

Krásný orgasmus... ve spánku!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ženy prožívají orgasmus ve spánku častoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

To, že orgasmy ve spánku často prožívají dospívající chlapci, je známo. Ale víte, že jej při spaní může zažít také žena, a to po celý svůj život? Nebo je to dokonce váš případ?

Článek

Probudíte se většinou až po „tom"

Představte si, že sladce spíte, zdá se vám nějaký pěkný sen a vůbec se nemusí jednat o sen erotický. Ve snu se cítíte velmi lehce, příjemně, až blaze. Tento pocit se začne zesilovat, zesilovat... až se probudíte a cítíte stahy v klíně. Nejprve nevíte, o co se jedná, ale sladký pocit v podbřišku vás nenechá na pochybách: prožila jste orgasmus. A to přesto, že jste v posteli sama a vaše ruce spočívají „slušně" na peřině.

Nejde to vždy...

Sexualita ženy je velmi rozdílná oproti sexualitě mužské. Ženský orgasmus není věc zcela jistá a to, zda se povede, závisí na několika faktorech. Tím hlavním zůstává schopnost uvolnit se, užít si každou sekundu milování a svou rozkoš ještě dále stupňovat. Některé ženy toho bohužel nejsou schopné a z různých důvodů orgasmu nedokážou dosáhnout. Jsou stydlivé, nedokáží svou mysl odpoutat od jiných rušivých podnětů, nevědí přesně, jak na to, neznají dobře svoje tělo a jejich partner jim nepomůže, jiné se zase příliš soustředí, aby si užil hlavně jejich milý. Přitom jenom minimum žen nemůže vyvrcholit z fyziologických důvodů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

K orgasmu doteky partnera nepotřebujeteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Orgasmus i bez doteků

A právě orgasmus ve spánku ukazuje, že to jde téměř u každé. Ve spaní je totiž žena schopna totálního uvolnění a soustředění se na jednu zásadní věc: zvyšování svého pocitu blaha a na to, že si svého cíle prostě dojde. A to zkrátka jen proto, že chce. Orgasmus ve spaní ukazuje také na jednu zajímavou skutečnost. Ženy jsou schopné přivodit si orgasmus „pouhými" myšlenkami, tedy bez toho, aniž by se dotýkaly na sexuálně vzrušivých místech. Z toho plyne fakt, že celá sexualita není ani tak záležitostí erotogenních zón. Tu zcela nejdůležitější erotogenní zónu najdeme uvnitř naší hlavy a souvisí s našimi představami, chutěmi a tím, jak je dokážeme účinně rozvíjet. A to jak samy, tak ve dvojici. Není tedy důvodu, proč bychom nedošly k orgasmu pouhými myšlenkami či slovy a bez dotyků i ve fázi bdění.

Tělo to potřebuje

Orgasmus ve spánku přiznávají jak ženy, které se ocitly v určité době bez partnera, tak ty, které vedou jinak uspokojivý sexuální život. Bylo by určitě velkou chybou pohlížet na něj jako na něco škodlivého. Naše tělo nám ukazuje, že má sex rádo, že ho potřebuje a že se zkrátka dokáže zařídit i bez naší zřejmé vůle. Orgasmus ve spánku nám naopak může pomoci. Jednak jde o příjemný pocit (ačkoliv některé ženy přiznávají lítost, protože se probudí až po jeho odeznění) a jednak nás může naučit, jak si vychutnat sex za bdění. Právě zde se totiž můžeme učit umění naprostého uvolnění a soustředění na svoji vlastní rozkoš, což se jistě výborně hodí!

Reklama

Související témata:

Načítám