Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Blíží se podzim, čas, kdy každý z nás určitě ocení misku horké polévky během chladného večera. Neváhejte a zahřejte se naším cibulovým krémem.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 8 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 40 g másla
  • 1/2 lžíce mořské soli
  • pepř
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce pšeničné celozrnné mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření 33%
  • 1 lžíce hořčice
K podávání
  • 3 plátky světlého toastového chleba
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme je na kolečka. Dusíme na olivovém oleji asi 10 minut při mírné teplotě. Osolíme, opepříme a ochutíme cukrem, lístky tymiánu a drceným kmínem.

02.

Cibuli poprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme 20 minut vařit, poté přidáme smetanu a hořčici a ještě krátce povaříme. V případě potřeby dochutíme.

03.

Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme na 1 lžíci másla. Takto připravené krutony vložíme do hotové polévky.

Související témata:

Načítám