Hlavní obsah
2,5
(21)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

S prvními dny podzimu je na místě připomenout si podzimní suroviny. Co takhle vyzkoušet maso s ovocem, konkrétně pečenou krkovici s jablky a švestkami.

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 plátky krkovice
  • 2 ks brambor
  • 1 ks jablek
  • 3 ks sušených švestek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička hrubé soli
  • 3 lžíce olivového oleje
    Článek

    Postup

    01.

    Troubu zapněte na 200 stupňů. Opláchnuté brambory nakrájejte podle jejich velikosti na poloviny či čtvrtiny, rozmístěte je do pekáče, posypte hrubou solí a případně zakápněte trochou oleje. Pokud ale máte radši brambory s tmavou krustičkou, olej vynechte. Pekáč vložte asi na 30–35 minut do trouby a vrhněte se na zbytek surovin.

    02.

    Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, nakrájejte je na čtvrtky a vložte je do lehce olejem vymazané zapékací mísy. Přidejte sušené švestky a na poloviny rozkrojené stroužky česneku a vložte do trouby k bramborám.

    03.

    Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm z obou stran opečte dozlatova lehce osolené maso. Když jsou plátky krkovice nachystané, přidejte je do zapékací mísy k jablkům a nechte ještě asi 10 minut dopéct. Jablka a švestky během pečení krásně změknou – a přesně v tu chvíli je vše hotové.

    Tip

    Můžete podávat s majonézou nebo hořčicí.

    Reklama

    Související témata:

    Načítám