Hlavní obsah

Krkovice s jablky a švestkami

Hodnocení:
(12)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
střední

S prvními dny podzimu je na místě připomenout si podzimní suroviny. Čtenářka Sára se proto rozhodla podělit se o svůj tip na možná trochu netradiční recept – jedná se o maso s ovocem, konkrétněji o pečenou krkovici s jablky a šveskami.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 plátky krkovice
  • 2 ks brambor
  • 1 ks jablek
  • 3 ks sušených švestek
  • 3 stroužky česneku
  • hrubá sůl
  • olivový olej
K podávání
  • majonéza
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 stupňů. Opláchnuté brambory nakrájejte podle jejich velikosti na poloviny či čtvrtiny, rozmístěte je do pekáče, posypte hrubou solí a případně zakápněte trochou oleje. Pokud ale máte radši brambory s tmavou krustičkou, olej vynechte. Pekáč vložte asi na 30–35 minut do trouby a vrhněte se na zbytek surovin.

Krok 2: Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, nakrájejte je na čtvrtky a vložte je do lehce olejem vymazané zapékací mísy. Přidejte sušené švestky a na poloviny rozkrojené stroužky česneku a vložte do trouby k bramborám.

Krok 3: Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm z obou stran opečte dozlatova lehce osolené maso. Když jsou plátky krkovice nachystané, přidejte je do zapékací mísy k jablkům a nechte ještě asi 10 minut dopéct. Jablka a švestky během pečení krásně změknou – a přesně v tu chvíli je vše hotové. Při servírování nezapomeňte podávat s majonézou!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek