Hlavní obsah

Zapečená krkovice v pancettě

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Milujete maso, ale už vám došla inspirace, jak ho upravit? My vám dnes přinášíme skvělý recept na šťavnatou krkovici v pancettě.

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g krkovice
  • 12 plátků pancetty
  • 1 hrst tymiánu
  • 8 stroužků česneku
  • 8 brambor
  • 100 g cherry rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na 12 špalků, osolte, opepřete, zalejte půlkou olivového oleje a nechte odpočinout.

Krok 2: Brambory omyjte, nakrájejte na měsíčky a dejte do zapékací misky. Přidejte celé stroužky česneku i se slupkou, osolte, opepřete a zalijte zbytkem olivového oleje. Dejte péct na 20 minut na 200 °C.

Krok 3: Mezitím připravte maso. Špalky krkovice vyndejte z oleje, přiložte na ně tymián, obalte a připevněte kuchyňským provázkem. Poté, co se brambory pekly, vyndejte pekáček, na brambory položte maso a celá cherry rajčata a dejte péct na dalších 20 minut. Podávejte například s lehkým zeleninovým salátem.

Vepřovou krkovičku můžete připravit i na pivě s hermelínem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama