Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vepřová krkovice v pivní marinádě je skvělou chuťovkou především pro pány.

35 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml oleje
  • 100 ml piva
    1
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 8 plátků krkovice
  • 1 ks hermelínu
    7
K podávání
  • 1 ks brusinkového kompotu
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte marinádu. V hlubší misce smíchejte olej, pivo, kmín, tymián a sůl. V této směsi plátky masa minimálně půl hodiny marinujte.

02.

Poté je doměkka grilujte na roštu a krátce před dokončením dejte na maso plátek sýra, aby se lehce rozehřál.

03.

Plátky z krkovičky pak podávejte ozdobené brusinkami a čerstvou petrželkou. Dobře chutnají s česnekovou bagetou.

Související témata:

Načítám