Článek
Hera máslová vám dokáže, že stát se hostitelkou roku je hračka!
Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 větší vejce nebo 3 menší
- 50 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
- 200 ml podmáslí
- sůl
- pepř
- 80 g nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra (například ementálu nebo goudy)
- 150 g choriza
- 1 jarní cibulka
- větší hrst sladké konzervované kukuřice
Česnekovo-bylinkový krém:
- 1 balení česnekového sýra s bylinkami (přibližně 125 g)
- 70 g Hery máslová příchuť
- plátky choriza na ozdobu
Postup:
Troubu předehřejeme na 190 ˚C.
Plech na muffiny si vyložíme pečicími košíčky (pokud plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou, není nutné košíčky použít).
V jedné míse si prosejeme suché ingredience – mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Do moučné směsi už jen jednoduše zašleháme zbývající mokré ingredience – vejce, rozpuštěnou Heru máslovou, podmáslí, sůl a pepř.
Nakonec už jen zlehka do těsta vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, chorizo pokrájené na kostičky, najemno nakrájenou jarní cibulku a kukuřici.
Košíčky plníme do 2/3 a pečeme 20–25 minut, nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá.
Po upečení necháme ještě 5 minut odpočívat v pečicím plechu, a poté přendáme na chladicí mřížku a necháme zcela vychladnout.
Na krém si jednoduše smícháme čerstvý sýr společně s Herou máslovou.
Připraveným krémem zdobíme cupcakes. Nakonec už jen dozdobíme připravenými plátky choriza.

Hera máslová
Spoustu další inspirace najdete na www.pecenijeradost.cz!