Hlavní obsah

Kuře s rajčátky a cizrnou z jednoho pekáčku

Hodnocení:
(51)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Červenec přináší tolik čerstvých surovin, že by byl skoro hřích jich nevyužít. Připravte si s námi snadné letní jídlo, ve kterém vyniknou voňavá rajčátka!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 vykostěné kuřecí stehna s kůží
  • 2 hrnky keříčkových rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • hladkolistá petržel
Článek

Postup

Krok 1: Olej smíchejte se solí, čerstvě namletým pepřem, prolisovaným česnekem a veškerým kořením. Očištěná kuřecí stehna potřete z obou stran marinádou (pokud máte čas, nechte je v ní 2 hodiny naložená), do pekáčku nasypte scezenou cizrnu i omytá rajčátka a smíchejte je se zbývajícím olejem s kořením.

Krok 2: Nahoru poklaďte maso kůží navrch a pečte při 200 stupních Celsia asi 40 minut dozlatova. Podávejte posypané čerstvou petrželí a s pečivem nebo samotné (cizrna s rajčátky poslouží jako příloha).

Koukněte, jak lze zpracovat cizrnu i na sladko. Sliny se vám budou sbíhat u cizrnového koláče s jablky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.